Bescuit de garrofa i clares d'ou

Fa uns dies vam anar al Perelló per visitar el Centre d'Interpretació Apícola de Muria, aprofitant que era la Fira de la Mel i l'Oli. També vam aprofitar per visitar l'agrobotiga de la Cooperativa del Perelló, on a banda d'oli i mel, vam comprar farina de garrofa elaborada per la pròpia cooperativa. 

Sóc molt fan de la farina de garrofa. Al blog podeu trobar varies receptes dolces elaborades amb farina de garrofa i farina integral, farina d'arròs o ametlla mòlta. És un aliment ric en antioxidants, minerals i fibra i no té l'efecte addictiu de la xocolata. A més és un aliment de proximitat si la comprem a productors del nostre territori, com la cooperativa del Perelló que, a més, té botiga on line. 

Si voleu saber més sobre les propietats d'aquest súperaliment, aquí trobareu més informació.

Ingredients:

  • 50 grams de farina de garrofa
  • 140 grams de farina blanca
  • 130 grams de clares d'ou
  • 125 grams de sucre blanc
  • 90 ml d'oli d'oliva verge extra varietat arbequina
  • 90 ml de llet semi o sencera
  • 10 grams d'impulsor químic tipus Royal 
  • un pessic de sal
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180 graus.

Muntem les clares a punt de neu amb un pessic de sal.

En un bol mesclem el sucre amb l'oli i la llet. Podem fer servir una batedora de varetes o fer-ho a ma amb una espàtula. Després aboquem la farina i l'impulsor químic, prèviament tamisats. Quan tots els ingredients estiguin ben mesclats afegim les clares d'ou muntades, en un parell o tres de tongades, i amb moviments embolcallants per intentar que no perdin massa volum. Quan estigui tot ben integrat, aboquem la massa dins d'un motlle folrat amb paper vegetal i l'enfornem un 30 minuts i fins que, quan el punxem amb una broqueta aquesta surti neta o amb molles. 

Deixarem que el bescuit es refredi una mica abans de desemmotllar-lo sobre una reixeta, per que s'acabi de refredar del tot.