Fa uns dies vam anar al Perelló per visitar el Centre d'Interpretació Apícola de Muria, aprofitant que era la Fira de la Mel i l'Oli. També vam aprofitar per visitar l'agrobotiga de la Cooperativa del Perelló, on a banda d'oli i mel, vam comprar farina de garrofa elaborada per la pròpia cooperativa.
Sóc molt fan de la farina de garrofa. Al blog podeu trobar varies receptes dolces elaborades amb farina de garrofa i farina integral, farina d'arròs o ametlla mòlta. És un aliment ric en antioxidants, minerals i fibra i no té l'efecte addictiu de la xocolata. A més és un aliment de proximitat si la comprem a productors del nostre territori, com la cooperativa del Perelló que, a més, té botiga on line.
Si voleu saber més sobre les propietats d'aquest súperaliment, aquí trobareu més informació.
Ingredients:
- 50 grams de farina de garrofa
- 140 grams de farina blanca
- 130 grams de clares d'ou
- 125 grams de sucre blanc
- 90 ml d'oli d'oliva verge extra varietat arbequina
- 90 ml de llet semi o sencera
- 10 grams d'impulsor químic tipus Royal
- un pessic de sal