De la unió de dos artesans tortosins, Xocolata Creo i Lo Gambusí, va néixer la cervesa Creo, una cervesa artesana d'alta fermentació i graduacio alcohòlica, de color negre intens, tipus Stout Imperial, elaborada amb set tipus diferents de malta, i una generosa aportació de xocolata Creo amb un intens sabor a canyella, on destaquen els perfils torrats maltosos. Una cervesa negra perfecta per elaborar delícies dolces com el pastís que us porto avui o el brownie amb cervesa Creo que vaig publicar al blog ja fa uns anys.
Dels amics de Xocolata Creo ja us hem parlat més d'una vegada al blog. Els vam conèixer al 2015. Una empresa familiar tortosina, amb més de 75 anys d'història, que elabora xocolata a la pedra de primeríssima qualitat entre d'altres productes, i que al 2016 va crear juntament amb Lo Gambusí la primera cervesa negra feta amb xocolata de les Terres de l'Ebre.
Ingredients pel bescuit:
- 250 ml de cervesa negra Lo Gambusí o tipus Guinness
- 250 grams de mantega amb textura pomada
- 400 grams de sucre blanc
- 75 grams de cacau en pols desgreixat tipus Valor
- 140 ml de créme fraîche o yogur griego
- 2 ous mitjans
- 1 cullerada d'aroma de vainilla
- 275 grams de farina blanca per rebosteria
- 2 culleradetes i mitja de bicarbonat sòdic
- 300 grams de formatge en crema tipus Philadelphia
- 150 grams de sucre llustre
- 125 ml de nata