El cafè i la xocolata combinen de meravella i la recepta que us porto avui ho demostra. Agradarà tant als amants del cafè com als de la xocolata. I és que el sabor del cafè potencia el sabor del cacau i fa que aquest bescuit, humit i esponjós, sigui irresistible. Jo l'he decorat amb xocolata blanca, perquè no és un bescuit molt dolç, però la podeu substituir per una ganache de xocolata negra. Si voleu la recepta de la ganache la trobareu aquí.
Ingredient:
- 3 ous mida M
- 150 grams de sucre morè
- 175 ml d'oli d'oliva
- 100 grams de llet condensada
- 130 grams de cafè fred o tebi
- 250 grams de farina per rebosteria
- 20 grams de cacau desgreixat sense sucre tipus Valor
- 10 grams d'impulsor químic tipus Royal
- 110 grams de xocolata blanca per fondre
- mitja culleradeta d'oli de girasol
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180 graus.
Mesclem la farina amb el cacau i l'impulsor químic i la pasem per un sedàs.
Batem els ous amb el sucre morè amb l'ajuda d'una batedora de varetes, a velocitat màxima, i fins que dupliquin el seu volum. Baixem la velocitat i afegim a poc a poc l'oli d'oliva. Mesclem la llet condensada amb el cafè. L'afegim a la massa, alternant-la amb els ingredients secs (farina, cacau i llevat Royal). Quan tots els ingredients estiguin ben integrats, aboquem la massa dins del motlle, prèviament greixat, i el fiquem al forn 40-45 minuts, i fins que al punxar-lo amb un escuradents aquest surti net o amb molles. Esperem uns 15 minuts abans de desemmotllar-lo sobre una reixeta, i el deixem que s'acabi de refredar.
Trossegem la xocolata blanca i la fiquem al micro en intervals de 30 segons, remenant amb una cullereta, i fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls. Afegim mitja culleradeta d'oli de girasol, mesclem bé, i aboquem la xocolata fosa per sobre el bescuit. El fiquem una estona a la nevera per que prengui la xocolata i ja podem gaudir d'aquest deliciós bescuit.
Recepta de Cuchillito y tenedor.