La recepta del pa d'espècies que us porto avui us enamorarà si sou fans de l'espècies. Es tracta d'un pa amb un intens sabor a mel i espècies, molt aròmatic, típic de països com França i Alemanya. És molt fàcil de preparar, i podeu mesclar tots els ingredients a ma. Les espècies que farem servir són la canyella, l'anís, el comí i el romaní, però podeu fer servir d'altres com el coriandre, el gingebre o el cardamon, per exemple. Imagineu-vos l'aroma d'aquest pa acabat de sortir del forn...
Pel pa d'espècies
- 225 grams de farina blanca
- 225 grams de farina integral
- 18 grams d'impulsor químic tipus Royal
- 180 grams de llet sencera o semi
- 120 grams de sucre blanc
- 350 grams de mel de gust suau
- 2 grams de sal fina
- 3 grams de pela de taronja sense la part blanc
- 3 ous mida M
Per la picada dolça:
- un polsim de canyella en pols
- uns quants grans d'anís verd
- un polsim de comí
- un polsim de romaní en pols
- 4 ametlles
- 4 avellanes
Comencem bullint la llet amb el sucre, la mel, la sal i la pela de taronja. Quan hagi bullit, apaguem el foc, tapem el recipient i deixem que infusioni amb la resta d'ingredients 10 minuts. Mentrestant preparem la picada, posant tots els ingredients dins del morter, picant-los primer i després continuem remenant fins aconseguir fer una pasta més aviat espessa.
Quan la llet estigui una mica tèbia la colem i li afegim els ous, una mica batuts o deixatats. Mesclem la llet i els ous amb les farines barrejades prèviament amb l'impulsor químic. Per últim, afegim la picada dolça.
Folrem un motlle tipus plumcake amb paper d'enfornar, l'omplim amb la mescla i la deixem reposar 1 hora abans de ficar-la al forn, prèviment escalfat a 180º - a dalt i a baix-. El temps de cocció pot variar segons el forn, però compteu entre 40-60 minuts per coure el pa. Per comprovar que estigui cuit, punxeu-lo amb una broqueta abans del treure'l del forn. Està fet quan la broqueta surti neta. Deixarem refredar el pa abans de desemmotllar-lo.
Recepta de Bon Preu - Escat