A qui no li faci mandra pelar una magrana que aixequi la ma. A mi m'agrada molt la magrana, especialment en suc, perĂ² em fa molta mandra pelar-la. No obstant, a vegades nomĂ©s cal tenir un bon incentiu per fer les coses, i us asseguro que aquest bescuit de cacau i magrana que us porto avui ho Ă©s. És un bescuit un pèl humit i esponjĂ³s al que la magrana aporta dolçor i color. Un deliciĂ³s bescuit que ja s'ha fet un lloc entre els preferits de casa.
A les xarxes trobareu moltes maneres de pelar magranes. La que a mi en funciona millor és tallant la pell en grills i després desgranant-la amb les mans. L'esforç paga la pena perquè a més la magrana és una fruita de temporada amb moltes vitamines i un gran poder antioxidant.
Ingredients:
- 120 grams de farina de blat
- 80 grams de maicena
- 20 grams de cacau en pols desgreixat
- 120 grams de sucre blanc
- 120 ml de suc de magrana + grans de magrana per decorar *
- 3 ous
- 80 grams de mantega amb textura pomada + 60 grams per la ganache
- 10 gram d'impulsor quĂmic tipus Royal
- la ratlladura de mitja taronja
- 100 grams de xocolata negra per fondre
- un pessic de sal
*amb una magrana en tindreu prou
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.
En un bol barregem la farina amb la maicena, el cacau en pols i l'impulsor quĂmic Royal.
En un altre bol mesclem el sucre amb la ratlladura de taronja, amb les mans, per aromatitzar-lo. Afegim la mantega pomada i la barregem amb el sucre amb l'ajuda d'una batedora de varetes. Anem abocant un per un els ous i continuem batent fins que dupliquin el seu volum. Afegim el suc de magrana i després aboquem a poc a poc la farina barrejada amb el cacau, i la mesclem amb l'ajuda d'una espà tula, just per que els ingredients quedin ben integrats i sense grumolls.
Omplim amb la barreja un motlle per anar al forn, prèviament greixat, i l'enfornem uns 30 minuts i fins que, al punxar el bescuit amb una broqueta, aquesta surti neta. Traiem el motlle de forn i el deixem refredar mentre preparem la ganache. Trinxem la xocolata i la fiquem al microones en intervals de 20-30 segons a potència mà xima. Quan la xocolata comenci a fondre's afegim la mantega tallada en trossos petits i amb l'ajuda d'una espà tula i el calor residual anem desfent la xocolata i barrejant-la amb la mantega, fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls. Aboquem la ganache per sobre el bescuit, quan aquest ja estigui tebi, i la decorem amb grans de magrana.