A casa quan fem moniatos al forn uns se'ls mengen acabats de sortir del forn i jo els trituro per fer bescuits i magdalenes, i si en sobren van a parar al congelador per elaborar noves receptes, com la que us porto avui, i que s'ha convertit en una de les gran descobertes, culinà riament parlant, d'aquest novembre, la pasta amb salsa de moniatos. Tot el sabor i el color de la tardor concentrat en un plat senzill però molt saborós.
De fet es tracta d'una recepta d'aprofitament. Si heu fet moniatos al forn i no els mengeu tots, podeu preparar una deliciosa salsa amb els moniatos que us sobrin, nata lÃquida, una mica d'all en pols, pebre blanc mòlt i farigola. Per arrodonir el plat he acompanyat la salsa de moniato amb rovellons i una mica de cansalada fumada saltejada a la paella. Prepareu-vos perquè, després de tastar aquest plat, segur que puja la producció de moniatos cuits a casa vostra.
- 320 grams de pasta curta, tipus macarrons o penne rigate
- 1 moniato cuit al forn no massa gran
- 400 ml de nata lÃquida per muntar
- rovellons
- 100 grams de cansalada fumada tallada a tires
- oli d'oliva verge extra
- pebre blanc mòlt
- all en pols
- farigola fresca