Cada temporada AGEM, l'Associació gremial d'empresaris majoristes de fruites i hortalisses de Barcelona i província, publica una guia amb les fruites i hortalisses de temporada que podeu trobar als mercats. Amb aquesta guia podem conèixer quin són els productes frescos de cada temporada i d'on provenen, a més de suggeriments per consumir-los a casa promovent així el consum de fruites i verdures. Aquí et pot descarregar la guia de tardor.
En aquesta guia, a banda de trobar la fruita i verdura de temporada, també trobaràs receptes originals de la xef Carme Ruscalleda, com la del cóc que us porto avui, un cóc de moniatos, orellanes -que a casa he substituït per panses- i pinyons. Un cóc amb sabor de tardor que us omplirà d'energia tant si el mengeu per esmorzar com per berenar, perquè està elaborats amb fruits secs -ametlla mòlta, panses o orellanes i pinyons-, i on el moniato li aporta una deliciosa dolçor.
Ingredients:
- 250 grams moniato ratllat o picat fi
- 4 ous
- 150 grams de sucre blanc
- 200 grams d'ametlla mòlta
- 40 grams d'oli d'oliva verge extra varietat arbequina
- la pell ratllada d'una mandarina o de 1/2 taronja
- 60 grams de farina de blat
- 15 grams d'impulsor químic tipus Royal
- 40 grams de panses o d'orellanes d'albercoc
- 30 grams de pinyons
- 10 grams de sucre morè