Aquest any hem tingut la sort que ens han regalat un munt de pomes. Així que hem aprofitat per fer compota de poma i també poma caramel·litzada, que em xifla menjar-la de totes maneres. Una de les meves preferides és una mica tèbia amb iogurt natural ben fred, flocs de civada i molta ametlla crocant...una combinació deliciosa!. També he fet servir la poma caramel·litzada per fer unes trenes de pasta de full i les magdalenes, la recepta de les quals us porto avui.
Però començarem primer per la recepta de la poma caramel·litzada. Amb aquestes quantitats tindreu per fer unes quantes receptes. Si només voleu fer les magdalenes, amb la meitat dels ingredients en tindreu més que suficient.
Per fer la poma caramel·litzada:
- 400 grams de poma pelada i tallada en trossos petits
- 40 grams de mantega
- 60 grams de sucre morè
- 1 cullerada d'extracte de vainilla
- ratlladura de la pell d'una llimona
- ametlla crocant
Posem la mantega en una cassola baixa, a foc suau. Quan s'hagi fos la mantega i comenci a fer bombolles aboquem la poma trossejada i la remenem per que quedi ben impregnada de mantega. Afegim el sucre morè i fem el mateix que amb la mantega. Aboquem l'extracte de vainilla i la ratlladura de la pell de llimona. Per últim afegim l'ametlla crocant. Anem remenant de tant en tant per que els ingredients quedin ben integrats. Quan la poma estigui tendra, apagarem el foc i deixarem que es refredi amb la cassola tapada. No volem que la poma es desfaci, així que la remenarem amb compte i no la courem massa.
Per fer les magdalenes:
- 2 ous de pagès Liderou
- 65 grams de sucre blanc
- 125 grams de iogurt grec
- 100 ml de llet semidesnatada
- 60 grams d'oli de girasol
- 100 grams de poma caramel.litzada
- 220 grams de farina de blat
- 12 grams d'impulsor químic tipus Royal
- un pessic de sal