El Celler Suñer és un dels Cellers singulars de la DO Tarragona, una associació de nou petits cellers familiars que s'han unit per promocionar els seus vins i posar en valor el territori. El Celler Suñér està situat a Ginestar, a la Ribera d'Ebre. Les seves vinyes, situades a les afores del poble, arriben fins a la vora del riu Ebre.
A la pàgina de Rogles Aventura trobareu totes les seves propostes de turisme actiu i esports d'aventura. Us aconsello que li feu una ullada perquè totes les rutes estan molt ben explicades i amb recomanacions per saber quina és la més adequada segons la vostra experiència.
Quan vam arribar a l'embarcador de Ginestar ens esperàvem la Maria Alba i el Josep, quarta generació del Celler Suñer, amb tot preparat per fer un tast comentat dels seus vins i olis, entre vinyes i amb vistes al riu i a Ginestar, una ubicació immillorable.
La Maria Alba és farmacèutica i l'enòloga del celler. Les dues principals varietats amb que treballen són el macabeu, varietat insignia de la DO Tarragona, i el merlot, aquest últim cultivat en ecològic. Les vinyes de macabeu tenen més de 60 anys i amb el seu raïm elaboren els dos monovarietals que vam tastar: un vi jove, el Macabeu de Ginestar, i l'Acàcia, un vi amb 6 mesos en barrica d'acàcia. De vins negres, també monovarietals, hem tastat el Negre Merlot, un vi jove molt gastronòmic, elaborat amb raïm madur, molt aromàtic i expressiu, i el Moska Negra, un merlot amb 12 mesos de criança en barrica de roble francès.
Al llarg del tast no només hem pogut gaudir dels vins en un entorn natural meravellós sinó que també hem après un mica més del món del vi, de les seves aromes i sabors. La Maria Alba no només transmet la passió amb la que elabora els seus vins sinó que també sap compartir els seus coneixements d'una manera molt entenedora i amena.
Hem degustat els vins acompanyats de productes del territori: fruits secs, embotits, formatges, i no ha faltat un menjar típic de la zona, la clotxa, l'esmorzar dels pagesos de la comarca, adaptat als gustos actuals. També hem tastat els olis que elaboren, amb les varietats arbequina, empeltre i fulla de salze, aquesta última pròpia de la zona de la Ribera d'Ebre, molt aromàtica i saborosa.
En resum, una proposta molt recomanable per descobrir una mica més de tot el que ofereixen les Terres de l'Ebre i la seva gent, que amb la seva bona acollida fan que sempre marxis amb ganes de tornar ben aviat.