Qui m'ho havia de dir que em tornaria súper fan de la farina d'arròs. I és que cada vegada m'agrada més fer bescuits amb aquest tipus de farina. Podem fer bescuits esponjosos que es desfan a la boca amb elaboracions molt curtes. Ara bé, cal muntar les clares a punt de neu i batre molt bé els rovells per aconseguir que la massa ens quedi esponjosa i amb volum. La resta, bufar i fer ampolles.
I com s'apropa la tardor, us porto la recepta del bescuit de farina d'arròs i carbassa que em va quedar pendent de publicar esperant que arribés la temporada de les carbasses. Si us agrada aquesta hortalissa en trobareu un munt de receptes dolces al blog, i també de salades. Entre les meves preferides, trobareu el pastís dolç de carbassa i la crema dolça de carbassa .
Ingredients* :
- 400 grams de carbassa picada -si no teniu picadora la podeu ratllar
- 280 grams de farina d'arròs Moli de Rafelet, també podeu substituir-la per farina de civada
- 200 grams de sucre morè
- 4 ous mida L
- 3 cullerades ben plenes de coco ratllat i una mica més per decorar
- 120 grams d'oli d'oliva verge extra OleAurum
- 10 grams d'impulsor químic tipus Royal
- 1 culleradeta de canyella mòlta
- sucre llustre
* A casa he fet la recepta amb la meitat de cadascun dels ingredients i m'ha sortit un bescuit per a 5-6 persones.
Encenem el forn a dalt i a baix a 180º.
Mesclem els ous amb el sucre amb l'ajuda d'una batedora de varetes fins que tripliquin el seu volum. Sense parar de batre anem afegint poc a poc l'oli d'oliva. Incorporem a continuació la carbassa picada i el coco ratllat i els mesclem a ma amb l'ajuda d'una espàtula, amb moviments embolcallant per evitar que els ous batuts perdin volum. Per últim afegim la farina d'arròs mesclada amb l'impulsor químic i la canyella mólta, i la mesclem amb la resta d'ingredients també amb moviments embolcallants fins que no quedi cap grumoll de farina.
Aboque la massa en un motlle prèviament greixat i el fiquem al forn 45 minuts i fins que, al punxar el bescuit amb una broqueta, aquesta surti neta o amb engrunes. Desmotllarem el bescuit quan estigui tebi i el deixarem refredar sobre una reixeta. Quan estigui fred del tot, el podem empolsinar amb sucre llustre o coco ratllat.
Recepta original del blog Chup chup chup.