Amb el que ens agraden els llegums a casa hauria de tenir més receptes publicades al blog, però no és el cas. La raó, que sempre fem les mateixes receptes. Així que, un dels reptes de la nova temporada, serà cercar, provar i publicar més receptes amb llegums.
Els llegums són saludables i econòmics. Els que tenim certa joventut acumulada, com diria Mario Alonso Puig, potser hem de dissociar els llegums dels plats de cullera contundents que ens feien les nostres mares, i associar-los a altres receptes com, per exemple, la que us porto avui, una amanida de mongetes blanques amb hortalisses i vinagreta de mostassa, molt més lleugeres.
I és que els llegums com la pasta poden donar molt de joc a la cuina. Un exemple són les moltes receptes que podeu trobar al llibre de la Fundacio Alícia, La Cuina del llegums. Allà trobareu receptes per fer amb llegums pures, sopes, saltats, fregits, amanides, sense oblidar els plats de cullera.
Ara trobareu al blogles receptes de l'amanida de llenties, carbassó i ametlles, l'amanida de llenties i arròs i la dels cigrons estofats amb bledes.
- 200 grams de mongetes blanques cuites, us recomano les del ganxet
- 1/2 ceba morada
- 1/2 pebrot vermell
- 1/2 tomàquet rosa o d'altra varietat que sigui carnosa
- 3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 1 cullerada de vinagre de poma
- 1 culleradeta de mostassa a l'antiga
- 1 culleradeta de mel de gust suau, com la de taronger
- tonyina en oli d'oliva
- sal i pebre negre mòlt
- orenga fresca per decorar