Macarrons gratinats amb salsa de tonyina

Qui no té a casa una llauna de tonyina? Doncs amb ella i uns pocs ingredients més que tenia per la cuina he preparat per dinar un bon plat de macarrons gratinats amb salsa de tonyina. La recepta la vaig trobar un dia que anava cap a casa pensant en què fer per dinar. Anava tard i no volia parar al súper. Així que vaig fer una ullada per les xarxes i vaig trobar aquesta recepta a un dels meus blogs de capcelera, La Cuina de sempre. Li he fet uns petits canvis, però l'essència l'he mantinguda, un plat econòmic, amb pocs ingredients, fàcil de preparari que agradarà a molts.


Ingredients per a 4 racions:
  • 320 grams de pasta curta tipus macarrons, penne rigate... 
  • 1 ceba gran
  • 1 pebrot vermell
  • 3-4 tomàquets secs
  • 400 grams de tomàquet natural triturat
  • una cullerada de quètxup
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
  • 2 llaunes de tonyina ben escorreguda
  • formatge ratllat
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt

Primer tallem la ceba i el pebrot vermell ben petits. Cuinem primer la ceba, a foc suau, i quan comenci a agafar color afegim el pebrot. Quan aquest estigui tendre, afegim el tomàquet sec tallat ben petit i el tomàquet triturat i cuinem a foc fluix fins que el tomàquet es vagi espessint i arribi a tenir una textura semblant a la confitura. Afegim la cullerada de quètxup i salpebrem. Per últim aboquem la tonyina ben escorreguda, mesclem amb la salsa i deixem que es coguin tots els ingredients uns minuts més per que s'integrem be tots els sabors.


Coem la pasta al dente amb aigua bullint i sal, seguint les instruccions del fabricant. Escorrem la pasta i la mesclem amb la salsa. Repartim la pasta en un recipient apte per anar al forn, la cobrim amb formatge ratllat i la fiquem al forn, amb el grill en marxa, fins que el formatge estigui ben gratinat.  Servim calent.