Des de que vaig veure la recepta del pastís salat de pastanaga, ceba i bròcoli al perfil de La Cuina de l'Olga que vaig saber que no trigaria gaire a fer-lo a casa.
Aquest tipus de pastissos salats són perfectes per incloure més verdures en el menú semanal d'una manera deliciosa i visualment atractiva. L'he testat amb la meva mare, que no pot amb les verdures, i se l'ha menjat ben de gust. En aquesta ocasió he fet servir la mateixa combinació de verdures que l'Olga, bròcoli, pastanaga i ceba, però també el podeu fer amb altres verdures, com coliflor o pèsols.
Aquí us deixo la recepta amb alguna petita variació de collita pròpia.
Ingredients per a 6-8 persones:
- 300g de flors de bròcoli
- 150g de pastanaga ja pelada
- 200g de ceba ja pelada
- 200g de nata per muntar 35%MG o 150 grams de nata + 50 grams de llet semi
- 200g de mozzarella ratllada
- 5 ous M
- 2 cullerades curulles de formatge parmesà ratllat
- oli d'oliva verge extra OleAurum
- herbes provençals
- sal i pebre blanc mòlt
Preescalfem el forn a 170º, a dalt i a baix.
Tallem les flors del bròcoli. Piquem amb una picadora la pastanaga i la ceba, per separat. Si no tenim picadora, les tallem a ma ben petites.
En una paella posem un bon raig d oli i cuinem la ceba fins que comenci a transparentar. Afegim la pastatanga i quan comenci a estar tendra, incorporem les flors del bròcoli i les saltegem un parell de minuts.
En un bol mesclem els ous amb la nata, la llet, la mozzarella ratllada i les dues cullerades curulles de parmesà. Incorporem les verdures, salpebrem i afegim dos cullerades d'herbes provençals. Quan tots els ingredients estiguin ben mesclats, aboquem la barreja en un motlle de plumcake folrat amb paper d'enfornar. Fiquem el motlle al forn 40 minuts i fins que, al punxar el pastís amb una broqueta, aquesta surti neta. Deixem que es refredi un 10 minuts abans de desemmotllar-lo amb compte.
Podem servir el pastís salat tebi o a temperatura ambient.