A casa no en mengem gaire de peix, especialment peix blanc. No és que no m'agradi el peix, és que no m'agrada cuinar-lo. Per això, quan trobo receptes senzilles i delicioses, com la que us porto avui, en que no has de manipular gaire el peix, només posar-lo sobre una safata, doncs, que voleu que us digui, em fa il·lusió....
He fet algunes modificacions a la recepta original: com encara podem trobar calçots, i em xiflem, he substituït la ceba per calçots i la salsa romesco per salsa de calçotada. També he fet servir avellanes de Reus en lloc d'ametlles. El resultat, unes patates delicioses...i sí, el peix també estava molt bo😜
Per acompanyar el plat, he elegit el Follet, del Celler Rendé Masdeu, un monovarietal de syrah de vinyes situades al costat del monestir de Poblet. Un vi fresc amb un punt d'acidesa que el fa ideal per maridar amb plats de peix i marisc. El Follet és un vi de la DO Conca de Barberà.
Ingredients per a 4 persones:
- lluç, llom o rodanxes
- 600 grams de patates
- 1 ceba o mitja dotzena de calçots
- 1 pebrot vermell
- 1 dent d'all
- 1 gotet de vermut blanc o vi blanc
- 100 grams de salsa de calçots o romesco
- avellanes torrades
- oli d'oliva verge extra
- farigola
- sal i pebre negre mòlt
Si voleu abans d'enfornar el peix, el podeu marcar en un paella amb una mica d'oli. Així la peça agafarà una mica de color.
Inspirada en una recepta de la revista Cocina Lecturas.