Abans de publicar la recepta que us porto avui he fet una ullada al blog i he descobert dues coses, per una banda que fa més de dos anys que no publico una recepta de croquetes...cosa imperdonable!, i per l'altra, que totes les receptes de croquetes que tinc publicades al blog són de verdures, com les d'albergínies -una de les receptes més visitades del blog-, o les de carbassa i formatge de cabra, una de les meves preferides, entre d'altres.
Doncs seguint la tradició avui us porto una nova recepta de croquetes...de verdura, aquesta vegada de bròcoli...i no, no arrufeu el nas sense haver-les tastat abans. Són cremoses per dintre, i amb el pa ratllat gruixut queden súper cruixents. Fins i tot els més reticents a menjar verdures se les cruspiran amb els ulls clucs.
Ingredients per 12-15 croquetes:
- 150 grams aproximadament de flors de bròcoli
- una ceba tendra petita (en temporada la podeu substituir per 3-4 calçots)
- una dent d all
- 200ml de llet semidesnatada
- 50 grams de farina d arròs Moli de Rafelet i una mica més per arrebossar
- un ou
- 100 grams pa per arrebossar gruixut
- sal i pebre negre mòlt
- nou moscada
- herbes provençals
- oli d'oliva per fregir
Posem les flors del bròcoli dins d'un bol amb un parell de cullerades d'aigua i el fiquem al microones, cobert amb film transparent, a potència màxima, un parell de minuts. Escorrem l'aigua i reservem.
Tallem la ceba i la dent d'all ben petites i le sofregim en una paella amb una mica d'oli, a foc suau, fins que la ceba estigui tendra i comenci a agafar color. Afegim les flors del bròcoli i les saltegem un parell de minuts.
Mesclem en un bol la llet amb la farina d'arròs fins que no quedi cap grumoll, i l'aboquem a la paella, sense parar de remenar fins que agafi una consistència de pasta i es desenganxi de les parets de la paella. Afegim una mica de nou moscada, sal i pebre i les herbes provençals. Estenem la massa de les croquetes sobre un plat pla, la cobrim amb film transparent i esperem a que es refredi.
Fem boletes amb la massa. Les arrebossem primer amb la farina d arròs, després les banyem amb l'ou batut, i per últim les arrebossem amb el pa ratllat gruixut. Fregim les croquetes amb oli ben calent, però que no fumegi, fins que estiguin daurades, i aleshores les posem sobre una reixeta o un cistell metàl·lic per que deixin anar l'oli sobrant. D'aquesta manera us quedarà l'arrebossat ben cruixent.