Per la recepta que us porto avui he fet servir la mostassa dolça de Cal Senzill. Fa anys que vaig descobrir els seus productes, i un dels que més m'agrada és justament la seva mostassa dolça, amb toc especiat que és una autèntica delícia. Els de Cal Senzill són uns petits productors lleidetans que, a banda de mostasses, també elaboren melmelades dolces i salades, alliolis i salses, entre d'altres productes. A banda de trobar els seus productes en botigues especialitzades, ara també els podeu comprar en la seva botiga on line.
Al blog també trobareu altres receptes elaborades amb mostassa dolça, com la pasta cruixent amb bròcoli i les napolitanes a la mostassa dolça . També podeu substituir la mostassa dolça per mostassa a l'antiga. Les dues opcions són delicioses i per sucar-hi pa.
Ingredients per a dues persones:
- 2 pits de pollastre
- mitja ceba
- 2 dents d'all
- cansalada fumada a tires
- un manat d'espinacs
- 250 ml de nata líquida per muntar o llet evaporada
- mig gotet de vermut blanc
- 2 culleradetes de mostassa dolça de Cal Senzill
- herbes aromàtiques
- sal i pebre negre mòlt
- oli d'oliva verge extra OleAurum
Salpebrem els pits de pollastre i els daurem en una cassola. Els reservem.
Tallem la mitja ceba i les dents d'all ben petites. Afegim una mica més d oli d'oliva a la cassola i cuinem l'all i la ceba fins que aquesta estigui tendra. Aboquem la cansalada fumada i les herbes aromàtiques. Quan la cansalada comenci a agafar color, afegim el vermut blanc. Deixem que redueixi una mica abans d'incorporar els espinacs a la cassola. Els saltegem uns minuts i a continuació afegim la nata líquida i les dues culleradetes de mostassa dolça. Barregem els ingredients i incorporem els pits de pollastre, per que s'acabin de fer -uns 15 minuts depenent del seu gruix-, i la salsa espesseixi. Podem servir el plat calent o una mica tebi.