Hi han diumenges que a casa aprofitem per fer un vermut amb "fundamento", com diria el cuiner Karlos Arguiñano, i no només el tipic vermutet amb patates xips i olives. Quan acabes, naturalment, no tens ganes d'entaular-te i posar-te a dinar, així que preparo unes mini quiches i ja tenim enllestit el dinar del diumenge.
Per fer les mini quiche faig servir els motlles metàl·lics per fer magdalenes i pasta per fer crestes que compro al súper. Greixem previament els motlles per que la pasta no s'enganxi, i després posem la pasta per fer crestes sobre el forat i pressionem amb compte amb els dits per que agafi la forma del motlle. Vigileu de no pressionar gaire o es foradaran. També podeu fer servir motlles per fer flams.
Les mini quiche són molt versàtils. Avui us porto unes farcides d'espinacs i tomàquets secs. Aquí en trobareu altres receptes per si les voleu fer variades.
Ingredients per elaborar 12 mini quiche:
- pasta per fer crestes
- 2 ous
- 125 ml de nata líquida per muntar 35%MG
- 150 grams d'espinacs frescos aproximadament
- 5-6 tomàquets secs
- 50 grams de formatge de rul·lo de cabra aproximadament
- formatge cheddar ratllat
- dues dents d'all
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre negre mòlt
Preescalfem el forn, a dalt i a baix, a 200º.
En una paella gran posem un raig d'oli d'oliva i les dents d'all picades ben fines. Quan l'all comenci a agafar color aboquem els espinacs amb un pessic de sal, i els saltegem durant uns minuts i fins que s'evapori l'aigua que hagin deixat anar. Tallem els tomàquets secs en trossos petits i els afegim als espinacs. Remenem i quan hagin passat un parell de minuts retirem la paella del foc.
En un bol batem els ous amb la nata i una mica de pebre negre mòlt. Aboquem els espinacs amb els tomàquets secs, el formatge de rul·lo de cabra esmicolat i el formatge cheddar ratllat. Mesclem bé tots els ingredients. Amb l'ajuda d'una cullera petita anem omplint la pasta per fer crestes vigilant que no vesi el líquid, i deixant un centímetre per dalt sense omplir, ja que el farcit agafarà volum durant la cocció. Les fiquem al forn 15 minuts i fins que l'ou hagi quallat i la pasta estigui daurada.
Posem les mini quiches sobre una reixeta per que es refredin una mica abans de servir-les tèbies.
Per acompanyar las mini quiches, he elegit el nou vi rosat de
5quarteres, el Sumoll Sangrat elaborat amb raïms cultivats a la Vall d'Horta, al Parc Natural de Sant Llorenç de Munt, al Vallès Occidental.