Bescuit de mango i coco

La recepta d'aquest bescuit és ideal per aprofitar els mangos més madurs. La fruita aporta aroma i color al bescuit, però haig de dir que no gaire sabor. És el que més em va sorprendre la primera vegada que el vaig fer a casa. Com a contrapartida, com hi ha a qui no li agrada el mango, encara que van ser reacis a tastar-lo inicialment, una vegada ho van fer no van deixar ni les engrunes. 

És un bescuit perfecte per acompanyar un cafè o per sucar-lo a la llet. I de tant en tant, per fer una mica més de festa, el decoro amb xocolata blanca fosa i flocs de coco. N'hi ha més d'un que se'n llepa els dits!

Ingredients:

  • 3 ous mida M
  • 120 grams de sucre blanc
  • 125 grams d'oli d'oliva verge extra varietat arbequina. Jo he fet servir OleAurum
  • una cullerada d'aroma de vainilla
  • 175gr de puré de mango (un mango)
  • 50 grams de coco ratllat
  • 200 grams de farina de blat
  • 10 grams d'impulsor químic tipus Royal
  • un pessic de sal

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.

Mesclem, amb l'ajuda d'una batedora de varetes, els ous amb el sucre durant 4 minuts, a velocitat màxima. Sense parar de batre, però a velocitat mitja, anem afegint l'oli i i l'aroma de vanilla. Quan estiguin els ingredients ben integrats, afegim el puré de mango i després el coco ratllat. Ho mesclem tot bé.

Barregem en un bol petit la farina amb l'impulsor químic i el pessic de sal. Amb l'ajuda d'una espàtula mesclem a ma la farina, prèviament tamisada, amb la resta d'ingredients líquids, fins que no quedi cap grumoll.

Aboquem la massa en un motlle de plumcake, folrat amb paper d'enfornar, i el fiquem al forn durant 40 minuts. Com cada forn és un món, us aconsello que a partir dels 30 minuts controleu la cocció del bescuit. El podreu treure del forn quan al punxar-lo amb una broqueta aquesta surti neta. Si veieu que la superfície del bescuit es torra massa, la podeu cobrir amb paper d'alumini.

Deixarem refredar el bescuit dins del motlle uns 15 minuts. Després el desemmotllarem i el posarem sobre una reixeta per que s'acabi de refredar del tot.