Avui us porto tot un clĂ ssic de casa nostra, el Pa amb oli i xocolata versionat segons la recepta de la Gemma Clofent, col·laboradora habitual de la revista Cuina, gran pastissera, i creadora del blog La cuina de casa, un imprescindible per als mĂ©s llaminers.
Aquestes són unes postres perfectes no només per un berenar de luxe sinó també com a punt i final d'un dinar o sopar. És una recepta fà cil de fer que només requereix d'ingredients de qualitat, com una bona xocolata per fondre, un pa rústic de qualitat i un bon oli d'oliva verge extra. A casa he fet servir el d'OleAurum DOP Siurana, elaborat amb olives de la varietat arbequina. Al tenir un sabor afruitat i
equilibrat és perfecte per elaborar rebosteria casolana. A més és un producte de cooperatives catalanes.
Ingredients
- 125 ml de llet sencera
- 125 ml de nata lĂquida per muntar (35% MG)
- 2 rovells d'ou
- 50 grams de sucre blanc
- 200 grams de xocolata negra 70% per fondre
- oli d'oliva verge extra OleAurum
- una barra de pa rĂşstic estret per fer llesques
- flor de sal
Us aconsello preparar la xocolata el dia abans per que tingui més consistència.
Comencem trinxant la xocolata amb l'ajuda d'un ganivet gran fins que ens quedi ben esmicolada.
En una cassola petita posem a bullir la nata amb la llet i el sucre. Batem els rovells i quan la nata hagi bullit, els afegim poc a poc, mesclant-los amb l'ajudar d'un batedor de ma, i sense parar de remenar, per evitar que els rovells es quallin. Una vegada integrats amb la nata, afegim la xocolata trinxada i continuem remenant fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls. Si us costa que es desfaci la xocolata, podeu fer servir una batedora de ma.
Aboquem la xocolata en un bol i la cobrim amb film transparent, que toqui la superfĂcie de la xocolata. Deixem que refredi una mica sobre el marbre i desprĂ©s la fiquem al frigorĂfic un mĂnim de quatre hores, i millor si la deixem tota la nit.
Tallem el pa en llesques primes i les torrem amb una torradora o al forn fins que ens quedi ben daurades i cruixents. Deixarem que es refredin abans de muntar el plat. Posarem sobre la llesca de pa torrat una cullerada generosa de xocolata, i per sobre posarem un pessic de flor de sal i un rajolĂ d'oli d'oli d'oliva verge extra. Servim de seguida.