Ingredients per persona:
- 90 grams de macarrons o qualsevol altra pasta curta
- 50-100 grams d'espinacs frescos, depenent si són més o menys reacis a trobar verd al plat
- 200 grams de tomàquet natural triturat
- una ceba petita
- un pessic de pebre vermell dolç
- 1-2 culleradetes de melmelada de tomàquet, opcional
- mozzarella, emmental i parmesà ratllat
- sal i pebre negre mòlt
- oli d'oliva verge extra
- farigola o romaní fresc
En una paella saltegem els espinacs uns minuts fins que redueixin. Si deixen anar molta aigua, deixeu que s'evapori.
Posem aigua a bullir amb sal per coure la pasta al dente seguint les instruccions del fabricant.
Posem a coure la ceba, tallada ben petita, en una paella amb un bon rajolí d'oli, a foc suau. Quan comenci a transparentar afegim el tomàquet natural triturat. Quan comenci a fer xup-xup, afegim el pebre vermell dolç i la melmelada. Anem remenant de tant en tant, mentre la salsa es va espessint. Rectifiquem de sal i pebre. Quan la salsa tingui prou consistència li afegim els espinacs i la pasta cuita i escorreguda. Afegirem les fulles de farigola fresca i la mozzarella ratllada. Mesclarem bé els ingredients i els repartirem en recipients aptes per anar al forn. Cobrirem la pasta amb el formatge emmental ratllat i una mica de parmesà i el gratinarem uns minuts al forn fins que agafi color.
Abans de servir el plat a taula, el decorem amb farigola fresca.