Pasta amb espinacs i salsa de tomàquet

Una bona manera d'incloure més verdures als àpats diaris és saltejar-les i afegir-les d'acompanyament en un plat de pasta, com la recepta que us porto avui. És una recepta fàcil de preparar que podeu fer amb espinacs i també amb bledes. Acompanyarem les verdures amb una bona salsa de tomàquet casolana i amb el formatge ratllat que més us agradi, i segur que més d'un voldrà repetir. 


Ingredients per persona:
  • 90 grams de macarrons o qualsevol altra pasta curta 
  • 50-100 grams d'espinacs frescos, depenent si són més o menys reacis a trobar verd al plat
  • 200 grams de tomàquet natural triturat
  • una ceba petita 
  • un pessic de pebre vermell dolç
  • 1-2 culleradetes de melmelada de tomàquet, opcional
  • mozzarella, emmental i parmesà ratllat
  • sal i pebre negre mòlt
  • oli d'oliva verge extra
  • farigola o romaní fresc

En una paella saltegem els espinacs uns minuts fins que redueixin. Si deixen anar molta aigua, deixeu que s'evapori.

Posem aigua a bullir amb sal per coure la pasta al dente seguint les instruccions del fabricant.

Posem a coure la ceba, tallada ben petita, en una paella amb un bon rajolí d'oli, a foc suau. Quan comenci a transparentar afegim el tomàquet natural triturat. Quan comenci a fer xup-xup, afegim el pebre vermell dolç i la melmelada. Anem remenant de tant en tant, mentre la salsa es va espessint. Rectifiquem de sal i pebre. Quan la salsa tingui prou consistència li afegim els espinacs i la pasta cuita i escorreguda. Afegirem les fulles de farigola fresca i la mozzarella ratllada. Mesclarem bé els ingredients i els repartirem en recipients aptes per anar al forn. Cobrirem la pasta amb el formatge emmental ratllat i una mica de parmesà i el gratinarem uns minuts al forn fins que agafi color.

Abans de servir el plat a taula, el decorem amb farigola fresca.