Meló amb crema freda de coco

Pel meu sant vaig "proposar" que em regalessin un nou llibre de cuina italiana, "Recetas para un verano italiano" que havia conegut gràcies al blog de Rosamary Alacartemenus, un blog que, si encara no coneixeu, ja trigueu a visitar, per les seves receptes i pels bons vins que anireu descobrint al llarg de les seves publicacions.

Vaig estrenar el llibre amb una recepta de pasta, naturalment, però la primera que us porto, i que no serà l'última, són aquestes delicioses postres de meló amb crema freda de coco, súper refrescant i ideal per les temperatures insuportables d'aquests últims dies.... Si hi ha menors, podeu eliminar el rom sense cap problema.


Ingredients per a 4 persones:

  • 2 melons tipus cantaloupe
  • 300 grams de coco ratllat
  • 100 grams de sucre morè
  • la ratlladura i el suc d'una llimona dolça
  • 40 grams de fècula de patata
  • 5 cullerades de rom blanc
  • 4 cullerades de iogurt natural
  • fulles de menta fresca
  • un pessic de sal


Posem el coco ratllat, el sucre morè, la ratlladura de la llimona dolça, un pessic de sal i un 1,5 litre d'aigua en una cassola, a foc suau, durant uns 30 minuts, remenant de tant en tant. Passat aquest temps, retirem la cassola del foc i colem el líquid sobrant, esprement bé el coco ratllat. Aboquem tot el suc de coco en una altra cassola i li afegim la fècula de patata dissolta en un parell de cullerades d'aigua. Escalfem el líquid a foc suau, li afegim el rom i deixem que evapori l'alcohol. Continuem la cocció uns 15 minuts, remenant de tant en tant, i fins que la crema espesseixi. Retirem la cassola del foc, afegim a la crema el suc de la llimona dolça i deixem que es refredi.

Mentrestant obrim els melons per la meitat, traiem les llavors i amb l'ajuda d'una cullera per fer boles els buidem, vigilant que no se'ns trenquin les closques per poder omplir-les després.

Quan la crema de coco estigui freda li afegim el iogurt i el mesclem bé. Omplim les cloques dels melons amb les boles. Repartim per sobre la crema de coco i la decorem amb fulles de menta fresca. Fiquem els melons al frigorífic fins el moment de servir-los a taula.