Vaig estrenar el llibre amb una recepta de pasta, naturalment, però la primera que us porto, i que no serà l'última, són aquestes delicioses postres de meló amb crema freda de coco, súper refrescant i ideal per les temperatures insuportables d'aquests últims dies.... Si hi ha menors, podeu eliminar el rom sense cap problema.
Ingredients per a 4 persones:
- 2 melons tipus cantaloupe
- 300 grams de coco ratllat
- 100 grams de sucre morè
- la ratlladura i el suc d'una llimona dolça
- 40 grams de fècula de patata
- 5 cullerades de rom blanc
- 4 cullerades de iogurt natural
- fulles de menta fresca
- un pessic de sal
Posem el coco ratllat, el sucre morè, la ratlladura de la llimona dolça, un pessic de sal i un 1,5 litre d'aigua en una cassola, a foc suau, durant uns 30 minuts, remenant de tant en tant. Passat aquest temps, retirem la cassola del foc i colem el líquid sobrant, esprement bé el coco ratllat. Aboquem tot el suc de coco en una altra cassola i li afegim la fècula de patata dissolta en un parell de cullerades d'aigua. Escalfem el líquid a foc suau, li afegim el rom i deixem que evapori l'alcohol. Continuem la cocció uns 15 minuts, remenant de tant en tant, i fins que la crema espesseixi. Retirem la cassola del foc, afegim a la crema el suc de la llimona dolça i deixem que es refredi.
Mentrestant obrim els melons per la meitat, traiem les llavors i amb l'ajuda d'una cullera per fer boles els buidem, vigilant que no se'ns trenquin les closques per poder omplir-les després.
Quan la crema de coco estigui freda li afegim el iogurt i el mesclem bé. Omplim les cloques dels melons amb les boles. Repartim per sobre la crema de coco i la decorem amb fulles de menta fresca. Fiquem els melons al frigorífic fins el moment de servir-los a taula.