Encara que sigui estiu no deixeu de cuinar plats amb llegums. Són molt saludables i nutritius, a més de ser molt econòmics. A més estem en temporada de bledes, i res millor que menjar producte de temporada.
Ingredients per dos racions:
- 400 grams de cigrons cuits
- 1 ceba petita
- un manat petit de bledes
- 100 grams de tomĂ quet natural triturat
- un gra d'all
- 2 culleradetes de melmelada de tomĂ quet
- 1/4 culleradeta de pebre vermell dolç
- un rajolĂ de vi blanc sec
- dues galetes integrals tipus NĂşria
- un grapat d'ametlles/avellanes torrades
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre negre mòlt
- julivert i anet fresc
Poseu aigua amb una mica de sal a bullir per coure les bledes. No cal massa aigua ni massa temps. Amb uns cinc minuts aproximadament en tindreu prou. Jo el que faig es coure primer només les penques i, a mitja cocció, afegir les fulles. Us aconsello, abans de treure-les del foc, tastar-les per comprovar que estan prou tendres pel vostre gust. Aleshores escorreu les bledes i les reserveu. Recordeu retirar els fils de les penques amb l'ajuda d'un ganivet abans de coure-les. Les de casa, eren tan tendres que gairebé no en tenien.
Tallem la ceba i el gra d'all ben petits i els cuinem a foc suau, vigilant que no se'ns cremin, i fins que la ceba transparenti. Aleshores aboquem el tomà quet triturat. Quan comenci a fer xup-xup afegim la melmelada de tomà quet i el pebre vermell dolç. Remenem. Aboquem el vi blanc i la picada de galetes i fruits secs. Salpebrem. Deixem que la salsa s'espesseixi abans d'afegir els cigrons escorreguts. Deixem uns minuts que es cuinin tots els ingredients a foc suau. Aboquem les bledes ben escorregudes i mesclem amb compte tots amb la resta d'ingredients. Per últim, afegim el julivert i l'anet frescs. Un parell de minuts més a foc suau i ja està llet. Us aconsello servir el plat tebi.
Bon profit!