Aquest mes de juliol han tornat els tastos de vins organitzats per la Plana de Secà de l'Alt Camp amb la Denominació d'Origen Tarragona i la col·laboració de Tast Alt Camp. Durant aquest mes i el mes de setembre teniu l'oportunitat de descobrir els cellers de l'Alt Camp participant en els sorteigs de tasts per a dues persones que organitza la Plana de Secà de l'Alt Camp a Instagram. Nosaltres hem tingut sort i hem pogut participar en el primer tast de la nova temporada a Cellers Blanch.
La Plana de Secà de l'Alt Camp és un projecte nascut per dinamitzar la economia de la zona, donant a conèixer les singularitats d'aquest territori i la seva gastronomia a través de petits productors de la zona que col.laboren en xarxa. A la comarca de l'Alt Camp trobem la darrera plana de secà que hi ha a Catalunya que encara conserva tots els correus típicament mediterranis: la vinya, el cereal i els fruiters de secà (oliveres, ametllers, garrofers...) en petites extensions, fet que ajudar a mantenir la rica biodiversitat de flora i fauna de la zona.
Amb els tastos que s'organitzen els mesos de juliol i setembre donen a conèixer els vins que elaboren els cellers de la zona i les seves propostes enoturístiques.
Cellers Blanch és un celler de tercera generació situat a Puigpelat. La família es va iniciar en el món del vi amb la comercialització del vi que s'elaborava a la cooperativa amb el raïm collit a les seves terres. Les següents generacions han decidit fer un pas endavant i elaborar els seus propis vins i caves.
Elaboren actualment 7 tipus de vins i caves: 3 vins joves, 2 de criança i 2 escumosos. Treballen en ecològic - en breu tindran la certificació- i a més amb varietats recuperades com el Subirat Parent, molt característica de la zona de Tarragona, amb el que l'elaboren un monovarietal fermentat en bóta de castanyer, l'Identitas, i que també fan servir per elaborar el Brut Nature Subirat, amb un cupatge de Macabeu, Xarel·lo, Parellada i Subirat Parent; i la varietat Vinyater, una varietat de raïm blanc recuperada de la comarca de l'Alt Camp i que conreen en una finca de menys d'una hectàrea, amb el que elaboren el Brut Nature Vinyater, un cupatge de Macabeu i Vinyater.
Entre les activitats enoturístiques que organitzen, trobareu visites al celler, tasts entre vinyes i també un original escape room. Tota la informació per fer reserves la trobareu a la seva pàgina web.
Per descobrir altres productors de la zona visita els perfils de Tast Alt Camp i Camins Km0.