- una pinya pelada i tallada en rodanxes d'un centímetre de gruix
- 3 cullerades de mantega fosa
- unes fulles de menta fresca
- gelat de vainilla o coco
- 150 grams de sucre blanc
- 60 ml d'aigua
- 20 grams de mantega
- 80 ml de nata per muntar
- 60 ml + 80 ml de rom fosc - jo he fet servir rom Añejo Brugal
Primer posem les rodanxes de pinya en una plat i les cobrim amb la mantega fosa i les fulles de menta ben picades. Les reservem. En una cassola mitjana posem l'aigua amb el sucre i la fem bullir a foc mitjà fins que el sucre es desfaci. Afegim els 20 grams de mantega i remenem fins que aquesta es fongui. Continuem la cocció, a foc suau, fins que el xarop comenci a agafar color; aleshores afegim la nata -compte que pot esquitxar- i quan aquesta s'hagi integrat amb la resta d'ingredients, afegim 60 ml de rom. Baixem el foc i seguim la cocció uns cinc minuts més i fins que veiem que el xarop agafa una consistència cremosa. Com necessitem que el xarop ens quedi prou líquid com per poder-lo repartir per sobre el gelat, li afegirem el rom necessari per aconseguir-ho abans de retirar-lo del foc. Deixarem que es refredi a la nevera abans de fer-lo servir.
Escalfem la planxa i quan aquesta estigui calenta posaem a sobre les rodanxes de pinya. Depenent del seu gruix, les cuinarem de 4 a 6 minuts per cada banda. Amb les rodanxes de pinya tèbies muntarem el plat i el servirem immediatament: sobre la rodanxa de pinya a la planxa posarem una bola de gelat de vainilla o de coco, repartirem per sobre una bona cullerada de xarop de caramel al rom i a taula.
Recepta inspirada en el blog HonestlyYUM