Bunyols de carbassó, feta i menta

La recepta que us porto avui és molt senzilla de fer, però té un greu inconvenient...hi ha risc que no arribi a taula. Que no us passi pel cap tastar un bunyol acabat de sortir de la paella, ben rosset i cruixent, perquè us costarà parar de menjar-ne...I és que el sabor que aporten la menta fresca i el formatge feta a aquests bunyols és brutal!... com diria cert cuiner mediàtic. 


Ingredients per a 4 persones

  • 3 carbassons mitjans
  • 1 ceba tendra gran
  • 2 cullerades de menta fresca picada
  • 130 grams de farina de blat 
  • 5 grams d'impulsor químic (llevat Royal)
  • 2 ous
  • 120 grams de formatge feta
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt
  • comí mòlt, opcional 

Tallem les puntes dels carbassons i els tallem amb l'espiralizer - l'atra opció és ratllar-los-. Tallem la ceba tendra ben petita i la mesclem amb els carbassons i la menta fresca. Batem els ous i els afegim als carbassons i la ceba. Barregem bé els ingredients i els hi afegim la farina i l'impulsor químic. Per últim, incorporem el formatge feta tallat ben petit.

Escalfem en una paella un dit d'oli i quan estigui calent comencem a fregir els bunyols. Us aconsello fer petites boles amb les mans, abocar-les a la paella i després aplanar-les amb una espàtula. Quan els bunyols estiguin daurats per una banda, els girem per enrossir-los per l'altra. Una vegada trets de la paella, els deixem sobre una reixeta per que deixin anar l'oli sobrant. No feu servir paper absorbent de cuina perquè s'estovaran. Mengeu-los acabats de fer, estan boníssim! 


Recepta, amb algunes modificacions, del llibre Espiralízate de l'editorial Gaia.