Així que avui diumenge, celebrarem que estem tots bé, i gaudirem d'un bon plat de pasta, a la vostra salut!
Ingredients per a 4 racions:
- 250 grams de pits de pollastre.
- 300 grams de pasta curta, tipus penne o macarrons
- 200 ml de nata líquida per muntar
- 100 grams de xampinyons tallats a rodanxes
- 1 ceba mitjana
- 1 pebrot vermell petit
- 1 gra d'all
- 1 llimona dolça
- Espècies Cajun, 2 culleradetes aproximadament.
- 50 grams de formatge parmesà ratllat
- 1 cullerada de mantega
- pebre negre mòlt
- oli d'oliva verge extra
- julivert fresc
- sal
Primer posem a marinar el pollastre. El podem fer la nit anterior o bé el mateix dia, pel matí. A més temps més gust agafarà el pollastre. Posem els pits de pollastre dintre de una bossa per congelar i li afegim una cullerada d'oli, una cullerada de suc de llimona dolça i una culleradeta d'espècies Cajun - encara que podeu afegir una mica més si us agraden els menjars picants-, pebre negre mòlt i un pessic de sal. Tanquem la bossa i remenem bé tots els ingredients per que els pits de pollastre quedin ben impregnats. Guardem la bossa a la nevera fins una hora abans de cuinar el pollastre, per que estigui a temperatura ambient quan el posem a la paella.
Bullim aigua amb una mica de sal per coure la pasta seguint les instruccions del fabricant. Reservarem un got ple de l'aigua de cocció per afegir-la a la salsa si aquesta ens queda molt espessa.
En una paella, amb una mica d'oli, saltegem els pits de pollastre tallats a tires. Els retirem de la paella, afegim una mica més d'oli i saltegem els xampinyons. A mitjà cocció aboquem la ceba, el gra d'all i el pebrot tallats ben petits. Quan la ceba comenci a transparentar, afegim una cullaradeta d'espècies Cajun i una cullerada de mantega. A continuació aboquem a la paella la nata líquida, el formatge parmesà i el julivert. Continuem uns minuts més la cocció, fins que estiguin tots els ingredients ben integrats. Per últim, afegim la pasta i el pollastre. Si la salsa queda molt espesa, afegim una mica del líquid de cocció de la pasta. Servim immediatament.
Recepta adaptada de Don't go bacon my heart.