Pasta amb pollastre i salsa d'espècies Cajun

Els diumenge són dies per fer un plat de pasta per dinar. Quan era petita, el pare molts diumenges preparava una plata de macarrons per dinar. Era un dia en que dinàvem tots plegats, i per postres, sempre hi havia alguna cosa especial, com un braç de gitano comprat al matí a la pastisseria del poble....Suposo que tots aquests records plegats han fet que, per a mi, un plat de pasta sigui un plat que faci festa. Inclús per celebracions com el Nadal, sempre faig algun plat de pasta més o menys elaborat.

Així que avui diumenge, celebrarem que estem tots bé, i gaudirem d'un bon plat de pasta, a la vostra salut!


Ingredients per a 4 racions:

  • 250 grams de pits de pollastre.
  • 300 grams de pasta curta, tipus penne o macarrons
  • 200 ml de nata líquida per muntar 
  • 100 grams de xampinyons tallats a rodanxes
  • 1 ceba mitjana
  • 1 pebrot vermell petit
  • 1 gra d'all
  • 1 llimona dolça
  • Espècies Cajun, 2 culleradetes aproximadament. 
  • 50 grams de formatge parmesà ratllat
  • 1 cullerada de mantega
  • pebre negre mòlt
  • oli d'oliva verge extra
  • julivert fresc
  • sal

Primer posem a marinar el pollastre. El podem fer la nit anterior o bé el mateix dia, pel matí. A més temps més gust agafarà el pollastre. Posem els pits de pollastre dintre de una bossa per congelar i li afegim una cullerada d'oli, una cullerada de suc de llimona dolça  i una culleradeta d'espècies Cajun - encara que podeu afegir una mica més si us agraden els menjars picants-, pebre negre mòlt i un pessic de sal. Tanquem la bossa i remenem bé tots els ingredients per que els pits de pollastre quedin ben impregnats. Guardem la bossa a la nevera fins una hora abans de cuinar el pollastre, per que estigui a temperatura ambient quan el posem a la paella.

Bullim aigua amb una mica de sal per coure la pasta seguint les instruccions del fabricant. Reservarem un got ple de l'aigua de cocció per afegir-la a la salsa si aquesta ens queda molt espessa.

En una paella, amb una mica d'oli, saltegem els pits de pollastre tallats a tires. Els retirem de la paella, afegim una mica més d'oli i saltegem els xampinyons. A mitjà cocció aboquem la ceba, el gra d'all i el pebrot tallats ben petits. Quan la ceba comenci a transparentar, afegim una cullaradeta d'espècies Cajun i una cullerada de mantega. A continuació aboquem a la paella la nata líquida, el formatge parmesà i el julivert. Continuem uns minuts més la cocció, fins que estiguin tots els ingredients ben integrats. Per últim, afegim la pasta i el pollastre. Si la salsa queda molt espesa, afegim una mica del líquid de cocció de la pasta. Servim immediatament.


Recepta adaptada de Don't go bacon my heart.