Ingredients per a dues persones:
- 200 grams de pasta curta tipus fusilli
- 1 albergínia
- 15 fulles d'alfàbrega fresca
- 70 grams de mató
- 120 grams de tomàquets tipus cirerol
- 40 grams d'ametlla o avellana crua i una mica més per decorar els plats
- 70 grams de formatge parmesà ratllat
- 70 ml d'oli d'oliva verge extra
- sal i pebre negre mòlt
Tallem l'albergínia en cubs petits, la salem i deixem que suï uns 30 minuts. Després l'esbandim i l'eixuguem amb paper de cuina. La reservem.
Posem l'aigua a bullir amb sal per coure la pasta seguint les instruccions del fabricant.
En el vas de la batedora posem l'alfàbrega, el mató, els tomàquets tallats per la meitat,
les ametlles o avellanes, el formatge parmesà i l'oli i ho triturem tot fins fins fer una salsa. Si la salsa ens queda massa espessa li podem afegir una mica de l'aigua de cocció de la pasta. La salpebrem i la mesclem amb la pasta.
Fregim l'albergínia fins que ens quedi daurada i després la posem en un escorredor per que deixi anar l'oli sobrant abans d'afegir-la a la pasta cuita. Decorem els plats amb ametlla o avellana picada.
Recepta original de Al.ta Cucina