Bescuit d'oli d'oliva verge extra

A casa feia servir habitualment l'oli de girasol per les receptes de rebosteria, pel seu sabor neutre. Trobava que si feia servir oli d'oliva verge extra, el seu sabor predominava massa. Però com amb el vi, es tracta de buscar la varietat d'oli adequada per cada recepta o plat, i per la rebosteria he trobat la varietat d'oli Picual d'Olis Bargalló. Es tracta d'un oli d'oliva verge extra de gust afruitat, amb un punt dolç, que trobo perfecte per receptes dolces, com la que us porto avui. El resultat ha estat un bescuit de gust delicat amb una textura humida gràcies a l'ametlla mòlta, un dels seus ingredients, i perfecte per menjar-lo per esmorzar o berenar.


Ingredients:
  • 190 grams de farina de blat 
  • 220 grams d'ou (uns 4 ous grans)
  • 190 grams de sucre blanc
  • 150 grams de llet semidesnatada
  • 175 grams d'oli d'oliva verge extra varietat Picual 
  • 15 grams d'impulsor químic (llevat Royal)
  • 80 grams d'ametlla mòlta
  • ratlladura d'una llimona petita
  • 1/2 cullerada de canyella mòlta

En un bol posem el sucre i la ratlladura de llimona. Mesclem amb les mans els dos ingredients fins que el sucre canviï de color. Fent això el bescuit serà més aromàtic. Afegim els ous i els barregem amb el sucre amb l'ajuda d'una batedora de varetes, a velocitat alta uns 5 minuts.A continuació afegim l'oli, i quan estigui ben integrat a la massa, la llet. Aboquem la farina, la canyella i la sal, prèviament tamisades, i les mesclem amb l'ajuda d'una espàtula amb moviments envoltants. Per últim, afegim l'ametlla mòlta i també la mesclem amb compte per no baixar el volum de la massa.

Aboquem la massa en un motlle i el fiquem al forn a 175º durant 40 minuts aproximadament, o fins que al punxar el bescuit amb una broqueta, aquesta surti neta o amb molles. El desemmotllarem amb compte quan s'hagi refredat una mica.

Adaptació de Bocados de cielo de una recepta del pastisser Francisco Torreblanca.