Ingredients:
- 190 grams de farina de blat
- 220 grams d'ou (uns 4 ous grans)
- 190 grams de sucre blanc
- 150 grams de llet semidesnatada
- 175 grams d'oli d'oliva verge extra varietat Picual
- 15 grams d'impulsor quÃmic (llevat Royal)
- 80 grams d'ametlla mòlta
- ratlladura d'una llimona petita
- 1/2 cullerada de canyella mòlta
En un bol posem el sucre i la ratlladura de llimona. Mesclem amb les mans els dos ingredients fins que el sucre canviï de color. Fent això el bescuit serà més aromà tic. Afegim els ous i els barregem amb el sucre amb l'ajuda d'una batedora de varetes, a velocitat alta uns 5 minuts.A continuació afegim l'oli, i quan estigui ben integrat a la massa, la llet. Aboquem la farina, la canyella i la sal, prèviament tamisades, i les mesclem amb l'ajuda d'una espà tula amb moviments envoltants. Per últim, afegim l'ametlla mòlta i també la mesclem amb compte per no baixar el volum de la massa.
Aboquem la massa en un motlle i el fiquem al forn a 175º durant 40 minuts aproximadament, o fins que al punxar el bescuit amb una broqueta, aquesta surti neta o amb molles. El desemmotllarem amb compte quan s'hagi refredat una mica.
Adaptació de Bocados de cielo de una recepta del pastisser Francisco Torreblanca.