Salmó picant amb mel

Aquest és un plat ple de sabor i de contrastos: la dolçor de la mel, el picant de les espècies, l'acidesa del cítric. I tot això arrodonit amb la salsa de soia, que potencia el sabor de tots els ingredients. A més, la seva preparació és molt ràpida, només cal preparar la salsa i després afegir-la a la paella amb els lloms de salmó, i tindreu enllestit un plat amb el que sorprendreu al vostres comensals.


Ingredients:

  • 4 lloms de salmó
  • 4 grans d'all
  • 1/4 tassa de mel
  • 2 llimones dolces
  • 2 cullerades de salsa de soia
  • pebre negre mòlt
  • una culleradeta d'espècies Cajun o altra espècie picant
  • oli d'oliva verge extra

Ratllem la pell d'una llimona dolça i la reservarem.

En un bol petit mesclem els grans d'all ben picats amb la mel, la salsa de soia, el pebre negre mòlt i el suc d'una o dues llimones dolces. Podeu ajustar les quantitats per elaborar la salsa al vostre gust. A casa, per exemple, ens agrada molt el gust que aporta la llimona dolça i vaig afegir el suc de dues llimones, en lloc d'una, com posa a la recepta original.   

Assaonem els lloms de salmó amb les espècies Cajun. En una paella gran posem un raig d'oli per cuinar els lloms de salmó. Primer per una banda, uns 4-5 minuts. Després els girem, aboquem la salsa de mel per sobre, i els cuinem 3-4 minuts més. Els tombem una vegada mes i els cuinem un parell de minuts més abans de servir-los a taula, afegint a l'últim moment la ratlladura de llimona dolça per aromatitzar el plat.


Adaptació de la recepta de Delish Food