L'única complicació de la recepta pot ser la de trobar flocs de coco, però paga la pena perquè aporten molt més sabor que el coco ratllat. I com sempre, la recepta l'he trobada al blog Come Conmigo de Palmira, tota una institució en elaborar iogurts casolans. El seu blog el segueixo des de fa molts anys. No el podeu deixar de visitar, si encara no el coneixeu. Als cuinetes us enamorarà la seva gran varietat de receptes.
Ingredients per 8 iogurts:
- 850 ml de llet de vaca, millor sencera
- 1 iogurt natural
- 50 grams de coco ratllat
- 50 grams de flocs de coco
- 4 cullerades de sucre morè - jo n'he posat 6 per que m'agraden els iogurts més dolços
- 50 grams de xocolata tallada en trossets ben petits, opcional
Comencem daurant en una paella el coco ratllat i els flocs, a foc suau, i tenint cura de que no se'ns cremin. Posem la llet i el sucre en un cassó. Quan comenci a agafar color el coco, el retirem de la paella i l'aboquem a la llet. Posem el cassó al foc i l'escalfem fins que la llet estigui a punt de bullir. Aleshores apaguem el foc, tapem el cassó, i deixem la llet que infusioni fins que es refredi.
Quan la llet estigui a temperatura ambient, l'anem afegint poc a poc al iogurt, prèviament batut.
Si voleu fer el iogurt amb trossets de xocolata, ara és el moment de repartir-lo entre els pots de la iogurtera. A continuació, aboquem dins dels pots la mescla de llet, coco i iogurt i posem la iogurtera en marxa, seguint les recomanacions del fabricant. A la recepta, Palmira la programa entre 8-12 hores, mentre que jo sempre haig posar-la 14 hores. Per últim, deixarem els iogurts un mínim de 4 hores a la nevera, abans de consumir-los.