Va ser dels primers reptes en els que vaig participar quan vaig entrar en el món dels blogs de cuina, i no volia faltar a la seva última edició. Fent una ullada a totes les receptes publicades al repte CRI, i que podeu consultar aquí, de seguida em vaig decidir a fer la Torta di Carota, o coca de pastanaga, ja que els pastissos amb pastanaga són un dels meus preferits. La recepta és de la província del Trento i és una autèntica delícia. Una coca amb una textura molt tendra i humida, gràcies a la farina d'ametlla, i molt aromàtica.
I abans d'anar a la recepta, aprofito per felicitar a Maggie per la gran feina que ha fet amb el Repte de Cuina Regional Italiana, i agrair-li tot el que ens ha ensenyat sobre la cuina tradicional d'un país tan proper al nostre. Una abraçada molt forta, Maggie!
I ara anem per la recepta, que he fet amb alguna petita variació.
Ingredients:
- 250 grams de pastanaga picada, millor que ratllada
- 250 grams de farina d'ametlla
- 5 ous
- 200 grams de sucre blanc
- un cullerada de Cointreau o ron
- 50 grams de pa ratllat
- la ratlladura d'una taronja
- un cullerada de mantega
- sucre llustre per decorar
Encenem el forn a dalt i a baix a 200º .
Separem les clares dels rovells i les muntem a punt de neu, fins que estiguin ben fermes. Podem afegir un pessic de sal per que ens ajudi a muntar-les.
En una altra bol barregem amb els dits el sucre amb la ratlladura de taronja, per aromatitzar el sucre. A continuació, mesclem el sucre amb els rovells amb una batedora de varetes durant uns minuts. Afegim després la cullerada de licor, la pastanaga picada i la farina d'ametlla i mesclem tots els ingredients a ma.
En una paella petita fonem la cullerada de mantega i li afegim el pa ratllat. El saltegem durant un minut i després l'afegim al bol amb els rovells, la pastanaga i la farina d'ametlla. Finalment afegim les clares amb l'ajuda d'una espàtula i amb moviments embolcallants, per que la coca ens surti ben esponjosa. Aboquem la massa en un motlle de 21 cm, prèviament greixat o folrat amb paper per enfornar, i el fiquem al forn uns 25-30 minuts, i fins que al punxar la coca amb una broqueta aquesta surti neta o amb molles. Desemmotllen la coca quan s'hagi refredat i la cobrim amb sucre llustre abans de servir-la.
Aquí us deixo l'enllaç per que pugueu feu una ullada a les propostes dels blogs participants al repte. I si voleu descobrir més sobre la cuina tradicional italiana visiteu el blog de Maggie. Us encantarà!