La idea la vaig trobar a l'Instagram de Thankfudge i em vaig enamorar immediatament. M'encanten els pastissos de pastanaga i què us haig de dir de la taronja confitada....Per pura golafreria en vaig fer més de les que necessitava, per poder banyar-les amb xocolata negra fosa. Des de que vaig descobrir aquesta combinació gràcies a la pastisseria Genescà de Sabadell, que en sóc addicta!! No se com no vaig sortir rodolant de la cuina aquell cap de setmana......😂😂😂
Ingredients:
Pel bescuit
- 230 grams de farina per rebosteria
- 1 culleradeta d'impulsor químic tipus Royal
- 1 1/2 cullerada de canyella mòlta
- 1/2 cullerada de gingebre mòlt
- 3 ous
- 155 ml d'oli de girasol
- 230 grams de sucre morè
- 100 grams de nous picades
- 260 grams de pastanaga picada, millor que ratllada
- la pell ratllada d'una mandarina
Per la crema del farcit:
- 250 grams de formatge en crema tipus Philadelphia
- 100 grams de sucre llustre aprox.
Per les taronges confitades:
- 2 taronges sanguines
- 250 grams de sucre blanc
- 200 grams d'aigua
Les taronges confitades les preparem el dia abans seguint la recepta de Mami Taronges. Reservarem l'almívar que ens sobri per abocar-lo per sobre el pastís abans de servir-lo, per donar-li lluentor.
Al dia següent, comencem preescalfant el forn, a dalt i a baix, a 180º.
Per fer el pastís seguirem la recepta del cuiner Paul Hollywood. En un bol gran mesclarem la farina, l'impulsor químic i les espècies, o sigui, els ingredients secs. En una altra bol mesclarem els ous amb el sucre. Després afegirem l'oli, les nous, la pell ratllada de la mandarina i la pastanaga ratllada. Mesclarem els ingredients just per que quedin ben integrats. Per últim, afegirem la farina i la barrejarem amb una espàtula a ma, fins que no quedi cap grumoll.
Folrarem el motlle amb paper per enfornar. Cobrirem la base amb les rodanxes de taronja confitades i abocarem per sobre, amb compte, la mescla d'ingredients per fer el bescuit. Ficarem el motlle al forn fins que, quan punxem el bescuit amb una broqueta, aquesta surti neta o amb molles, aproximadament 50 minuts, depenent del motlle que hàgim fet servir. Deixarem refredar el bescuit abans de desemmotllar-lo.
Mentrestant prepararem la crema de formatge ensucrada, mesclant els dos ingredients amb l'ajuda d'una batedora de varetes. Us aconsello afegir el sucre llustre poc a poc, així podreu ajustar el punt de dolçor al vostre gust. Us recomano no fer-la massa dolça, per evitar que el pastís enfarfegui.
Una vegada s'hagi refredat totalment el bescuit, el tallarem per la meitat i el farcirem amb la crema de formatge ensucrada. Abans de portar-lo a taula, recordeu de repartir per sobre una mica d'almívar per donar-li lluentor.