Fa unes setmanes voltant per Solsona, vaig trobar en una tenda una barreja de cúrcuma i pebre negre en molinet de la marca Burriac i la vaig comprar per afegir-la a les cremes de verdures. A casa en faig tot sovint, i de vegades amb coliflor o bròcoli, com la recepta que us porto avui. Segur que més d'un@ ja està arrufant el nas, però sabíeu que el consum de crucíferes ens aporta vitamina C o calci? Aquestes verdures tenen un munt de propietats beneficioses per l'organisme. Si us interessa saber-ne més, aquí podeu trobar més informació.
I ara anem per la recepta d'aquesta deliciosa crema de bròcoli amb cúrcuma.
Ingredients per 4 racions:
- un porro
- 500 grams de flors de bròcoli
- 1/2 culleradeta de gingebre
- cúrcuma i pebre negre mòlt
- brou vegetal
- sal
- oli d'oliva verge extra
- iogurt natural sense sucre
Pelem i tallem el porro en trossos petits i el saltegem en una cassola amb un raig d'oli d'oliva, a foc fluix i fins que comenci a agafar color. No deixarem que se'ns torri massa o ens amarguejarà la crema. A continuació, afegim les flors de bròcoli i les saltegem uns minuts. Aboquem el brou vegetal calent just per cobrir les verdures. Tapem la cassola i i la deixem a a foc mig uns 10-15 minuts i fins que el bròcoli estigui tendre. Afegim quasi al final de la cocció la cúrcuma i el pebre negre, el gingebre i la sal, al gust de cadascun.
Amb una batedora de ma triturem les verdures fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls. Rectifiquem de sal i pebre, i servim la crema acompanyada d'un cullerada de iogurt natural.
No es recomana utilitzar més d'una cullerada diària de cúrcuma. També es aconsellable afegir-la després de la cocció per que no perdi les seves propietats.
Recepta adaptada del blog Sweet Peas and Saffron.