Bescuit de coco i llimona dolça

Ja us vaig avisar que si us agradava el coco estàveu de sort, perquè aquest any tinc previst publicar més d'una recepta amb aquest ingredient. La primera va ser un senzill i deliciós flam de coco fet amb coco ratllat i llet de coco que li aporta molta cremositat. La següent és aquest deliciós bescuit de coco i llimona dolça. Vaig trobar la recepta del bescuit de coco al blog Corazón de Caramelo . Com un dels ingredients del bescuit era el rom -no patiu que pórta molt poca quantitat-, vaig decidir substituir la taronja de la recepta original per llimona dolça - per donar-li un toc caribeny....- i l'èxit ha estat total!

Ara estic buscant receptes que combinin coco i xocolata.... S'accepten recomanacions😜


Ingredients:

Pel bescuit

  • 4 ous mitjans a temperatura ambient
  • 300 grams de sucre blanc
  • la ratlladura i el suc de dues llimones dolces
  • 2 cullerades de rom blanc
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 280 grams de farina per rebosteria
  • 2 culleradetes de llevat químic tipus Royal
  • 1/4 culleradeta de sal
  • 240 ml de llet de coco (reservem 2 o 3 cullerades pel glacejat)
  • 50 grams de mantega sense sal
  • 75 grams de coco ratllat

Per la decoració:

  • 100 grams de sucre llustre
  • 2 o 3 cullerades de llet de coco
  • flocs de coco

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.

Barregem en un bol la farina amb l'impulsor químic i la sal. Reservem.

En un cassó escalfem la llet de coco amb la mantega tallada a daus, i just per que la mantega es fongui. Apaguem el foc i reservem.

En un bol gran mesclem la ratlladura de llimona dolça amb el sucre blanc per aromatitzar-lo. A continuació, anem afegint un a un els ous mentre els barregem amb el sucre amb l'ajuda d'una batedora de varetes. Quan estiguin ben integrats els dos ingredients, afegim el rom, l'extracte de vainilla i el suc de llimona dolça i continuem batent. Després, i per aquest ordre, afegim la meitat de la farina, el coco ratllat, la llet de coco mesclada amb la mantega i per últim, l'altra meitat de farina. No afegirem un ingredient a la mescla fins que l'anterior no estigui ben integrat. Quan tots els ingredients estiguin ben mesclats, abocarem la barreja en un motlle, prèviament greixat o folrat amb paper d'enfornar, i el ficarem al forn uns 50 minuts i fins que, al punxar el bescuit amb una broqueta, aquesta surti neta o amb molles. Us recomano vigilar el temps de cocció. Segons el tipus de motlle, pot variar més o menys.

Mentrestant prepararem el glacejat mesclant el sucre llustre amb la llet de coco fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls. Penseu que si és poc líquida és més fàcil que prengui sobre el bescuit, sinó us quedarà com a la foto,un glacejat molt transparent.

Traiem el bescuit del forn i el deixem refredar uns 10 minuts abans de desemmotllar-lo. Després deixem que s'acabi de refredar sobre una reixeta. Una vegada fred, el decorem amb el glacejat i els flocs de coco.