Ara estic buscant receptes que combinin coco i xocolata.... S'accepten recomanacions😜
Ingredients:
Pel bescuit
- 4 ous mitjans a temperatura ambient
- 300 grams de sucre blanc
- la ratlladura i el suc de dues llimones dolces
- 2 cullerades de rom blanc
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 280 grams de farina per rebosteria
- 2 culleradetes de llevat químic tipus Royal
- 1/4 culleradeta de sal
- 240 ml de llet de coco (reservem 2 o 3 cullerades pel glacejat)
- 50 grams de mantega sense sal
- 75 grams de coco ratllat
Per la decoració:
- 100 grams de sucre llustre
- 2 o 3 cullerades de llet de coco
- flocs de coco
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.
Barregem en un bol la farina amb l'impulsor químic i la sal. Reservem.
En un cassó escalfem la llet de coco amb la mantega tallada a daus, i just per que la mantega es fongui. Apaguem el foc i reservem.
En un bol gran mesclem la ratlladura de llimona dolça amb el sucre blanc per aromatitzar-lo. A continuació, anem afegint un a un els ous mentre els barregem amb el sucre amb l'ajuda d'una batedora de varetes. Quan estiguin ben integrats els dos ingredients, afegim el rom, l'extracte de vainilla i el suc de llimona dolça i continuem batent. Després, i per aquest ordre, afegim la meitat de la farina, el coco ratllat, la llet de coco mesclada amb la mantega i per últim, l'altra meitat de farina. No afegirem un ingredient a la mescla fins que l'anterior no estigui ben integrat. Quan tots els ingredients estiguin ben mesclats, abocarem la barreja en un motlle, prèviament greixat o folrat amb paper d'enfornar, i el ficarem al forn uns 50 minuts i fins que, al punxar el bescuit amb una broqueta, aquesta surti neta o amb molles. Us recomano vigilar el temps de cocció. Segons el tipus de motlle, pot variar més o menys.
Mentrestant prepararem el glacejat mesclant el sucre llustre amb la llet de coco fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls. Penseu que si és poc líquida és més fàcil que prengui sobre el bescuit, sinó us quedarà com a la foto,un glacejat molt transparent.
Traiem el bescuit del forn i el deixem refredar uns 10 minuts abans de desemmotllar-lo. Després deixem que s'acabi de refredar sobre una reixeta. Una vegada fred, el decorem amb el glacejat i els flocs de coco.