Sempre m'han agradat molt els flams. Abans comprava aquells preparats que es barrejaven amb llet, però quan fas els primers flams casolans, i veus com de fàcils són de fer i com són de bons, t'ho penses dues vegades abans de comprar-los al súper. Això sí, el caramel líquid el continuo comprant. M'agrada molt el de la marca Royal, i és molt pràctic tenir-ne envasat a casa. Però si algú m'explica una manera ràpida i neta de fer el caramel líquid a casa, prometo provar-la.
Ingredients per a 6-8 flams:
- 4 ous
- 400 grams de llet de coco
- 300 grams de llet condensada*
- coco ratllat
- caramel líquid
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.
En una cassola mesclem a ma els ous, batuts prèviament, amb la llet de coco i la llet condensada fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls. Posem caramel líquid en la base dels motlles que anem a fer servir per fer els flams. Omplim els motlles amb la mescla d'ous i llet i després els posem dintre d'una safata per anar al forn, prou fonda per omplir-la d'aigua i cobrir fins a la meitat els motlles. Omplim la safata amb aigua calenta i la introduïm al forn durant uns 45 minuts i fins que, al punxar el centre del flam amb un escuradents, aquest surti net. Deixem refredar els flams abans de ficar-los a la nevera. Us aconsello menjar-los d'un dia per un altre. Per desemmotllar-los si són motlles metàl·lics, us aconsello fer servir un ganivet estret de punta llarga.
Servim els flams decorats amb coco ratllat per sobre.
*Respecte a la quantitat de llet condensada, podeu afegir-ne més, si us agraden el flams força dolços, però no es notarà tant el gust del coco.