La Coradella és un plat elaborat a base de menuts de xai, que esmorzaven els traginers quan venien a la fira. L'any 2018 es va impulsar la creació de l’embotit de Coradella, que bars i restaurants fan servir per les seves creacions gastronòmiques. Una manera d'adaptar aquest plat tradicional al gust i a la cuina d'avui en dia. A la pàgina web de la Candelera trobareu el receptari que es va editar per l'edició de l'any passat. També podeu consultar els establiments que ofereixen aquest plat durant i després de la Fira.
Aquests any no faltaran les sessions de cuina en directe. Es desplaçarà lleugerament la ubicació de l'espai de cuina a la plaça de l'Ajuntament, ocupant un lloc central per millorar-ne la visibilitat. S'han programat fins a onze demostracions de cuina, que giraran al voltant del producte local, les receptes saludables i la fusió cultural. No faltaran les receptes per a pacients oncològics, receptes que van tenir una repercussió molt notable l'any passat i que properament està previst es puguin consultar on line.
Com a novetat, el col·lectiu CUBAT, cuina del Baix Llobregat, s'incorpora a la programació d'aquest any, amb quatre sessions de cuina en directe de la ma de xefs reconeguts dins i fora de la comarca. A més, el xef Pablo Ortega també farà una demostració de cuina de fusió Peruana & Catalana. Gaudirem també de les propostes gastronòmiques dels productes del Parc de Collserola, del Consorci Parc Agrari del Baix Llobregat, Xarxa de productes de la Terra i del programa Parc a Taula de la Diputació de Barcelona que ens donaran a conèixer la riquesa agrícola i ramadera de la comarca.
Cuina en directe compromesa amb els productors del nostre entorn i amb la cuina catalana.
Aquest any es celebra la 40a edició de la Fira de Vins i Caves, la més antiga de Catalunya. La Denominació d'Origen convidada serà la DO Catalunya. Aquesta DO aplega més de 43.000 hectàrees de vinya, repartides en més de 400 termes municipals. És la que més vi embotella de Catalunya, amb més de 60 milions d'ampolles, el que suposa més del 50% del vi tranquil català amb DO que s'elabora al país. Aquestes són les activitats organitzades per la Fira.
Per últim, us relaciono les sessions de cuina programades:
DISSABTE 1:
11.00 hores : Cuina amb productes dels parcs naturals de Barcelona.
Amb la col·laboració del programa Parc a Taula de la Diputació de Barcelona
12.15 hores : Receptes: púding de bròquil i parmesà / humus lleuger de tres colors
Cuina per a pacients oncològics: “Què i com menjar durant el càncer”
Cuinera: Amèlia Sarroca, amb el suport d’Anna Tresserra i Raul Zamora, impulsors i coordinadors del projecte. Amb la col·laboració de la Fundació Alícia, l’Institut Català d’Oncologia (ICO), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i la Universitat de Barcelona (UB)
13.30 hores : Recepta: Ceviche de corball amb llet de tigre de rocoto amb “chicharron” de calçots i allioli d’ají groc.Cuina de fusió de cuina peruana i catalana. Cuiner: Pablo Ortega
Amb la col·laboració del Restaurant Ceviche 103, de Barcelona
15.15 hores : Recepta: trinxat de coliflor amb salsitxa i botifarró.
Cuina amb Producte Fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat. Cuinera: Montse Bertran
Amb la col·laboració de producte fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat, Xarxa de Productes de la Terra i Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat
16.30 hores : Receptes: sopa de calçots i carxofa / favada vegetal de mongetes del ganxet, xoriço de llenties i botifarró de trompetes de la mort. Cuina amb productes de proximitat del Baix Llobregat
Cuiner: Albert Mendiola. Amb la col·laboració del Restaurant Marimorena, de Sant Boi de Llobregat del col·lectiu CUBAT, Cuina del Baix Llobregat
17.45 hores : Recepta: Menú de la carxofa: tècniques i maneres de gaudir-la
Cuina amb productes de proximitat del Baix Llobregat. Cuiner: Mingo Morilla
Amb la col·laboració del Restaurant Cal Mingo, de Viladecans del col·lectiu CUBAT, Cuina del Baix Llobregat
DIUMENGE 2
11 hores : Receptes: Bacallà amb carxofes, panses i pinyons / sopa de farigola.
Cuina amb productes de proximitat del Baix Llobregat. Cuiner: Manel Armengol
Amb la col·laboració del Restaurant Major 36, de Gavà, del col·lectiu CUBAT, Cuina del Baix Llobregat
12.15 hores : Recepta: carxofes, petxina pelegrí i nyàmera
Cuina amb productes de proximitat del Baix Llobregat. Cuiner: Xavi Llanos.
Amb la col·laboració del Restaurant Plats, de Cornellà, del col·lectiu CUBAT, Cuina del Baix Llobregat
13.30 hores : Receptes: sopa d'ortiga / cassola de músic amb xai i coradella.
Cuina amb productes de Collserola. Cuiner: Miquel Farín
Amb la col·laboració del programa Alimentem Collserola i la pagesia del Parc Natural
15.15 hores : Receptes: cuscús amb verdures.
Cuina amb producte fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat. Cuinera: Montse Bertran
Amb la col·laboració de Producte Fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat, Xarxa de Productes de la Terra i Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat
16.30 hores : Recepta: colomí rostit amb crema de coliflor, verdures i el seu "parfait".
Cuina gastronòmica amb explicació nutricional. Cuiner: Albert Carbonell
Cuiner especialitzat en Alta Cuina i estudiant de dietètica i nutrició