Amb una coliflor i uns bolets xiitake, aquests de supermercat, he preparat una crema que m'ha sorprès molt gratament. I és que era la primera vegada que feia servir a casa aquest tipus de bolet. Té un sabor més intens que els dels xampinyons i nutricionalment parlant és molt més interessant, perquè té un alt nivell de proteïnes, fibra i vitamines, a banda d'un baix contingut en calories. Això unit a les característiques tan beneficioses per l'aparell digestiu de la coliflor, converteixen aquesta crema en un àpat força nutritiu i saludable.
Ingredients per a 4 persones:
- 500 grams de coliflor
- 250 grams de bolets tipus xiitake (també podeu fer barreja de xiitake i xampinyons)
- 1 parell de cebes tendres
- 1 litre brou vegetal
- 3 cullerades de formatge en crema tipus Philadelphia
- farigola
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre blanc mòlt
- pinyons
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.
Repartim sobre una safata de forn folrada amb paper d'enfornar la coliflor, els bolets i les cebes tallades en trossos de més o menys la mateixa mida. Aboquem per sobre un raig d'oli d'oliva verge extra, sal, pebre blanc mòlt i farigola, i amb les mans mesclem tots els ingredients. Els fiquem al forn entre 20-30 minuts -dependrà de la mida dels trossos- i fins que veiem que la coliflor comença a agafar color. Aleshores traiem les verdures i els bolets del forn i els posem dins d'una cassola i els cobrim amb el brou vegetal. No cal abocar el litre de brou, només el necessari per cobrir les verdures. Posem la cassola a foc mig fins que bulli el brou i les verdures estiguin tendres.
Triturem les verdures i els bolets amb una batedora de ma fins que aconseguim una crema amb una textura fina. Us aconsello, abans de triturar les verdures, retirar part del brou de la cassola, i afegir-lo després poc a poc per evitar així que la crema ens pugui quedar massa líquida. Afegim el formatge en crema i el barregem amb l'ajuda de la batedora. Rectifiquem de sal i pebre i servim la crema calenta amb pinyons i una mica de farigola per sobre.
Recepta adaptada del blog Claudia amb Julia