Ingredients per a quatre persones:
- un pollastre tallat en octaus
- 2 cebes tendres
- 4 tomàquets madurs
- 500 ml de brou de pollastre
- 200 grams de cacauets pelats i torrats
- un bitxo
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre negre mòlt
Daurem el pollastre, prèviament salpebrat, en una cassola amb un bon raig d'oli. A continuació, reservem el pollastre fora de la cassola, perquè la farem servir per preparar la salsa de cacauets. Tallem la ceba a tires i la cuinem, afegint una mica més d'oli si cal, fins que comenci a agafar color. Aleshores afegim els tomàquets tallats a daus i el bitxo, i ho deixem coure tot a foc suau, fins que la ceba ens quedi d'un to marró fosc, confitada. Afegim al sofregit els cacauets, el pollastre i el brou calent. Ho coem tot a foc lent durant 30 minuts.
Comprovem que el pollastre estigui tendre abans de treure'l de la cassola. Triturem la salsa amb una batedora de ma i després la passem pel colador xinès. La tornem a abocar a la cassola, afegim el pollastre i deixem que cogui 5 minuts més. Servim el pollastre amb la salsa i uns cacauets per sobre.
Recepta original de la revista Cuina