Pollastre amb salsa de cacauets

Ja han passat més de cinc anys des de que vaig publicar la meva primera recepta amb cacauets, en concret, un pa de cacauets. També era la primera vegada que participava en un repte culinari - aleshores era molt habitual entre els blogs de cuina-. Aquella recepta va ser una gran descoberta. De fet, encara ara, és de les receptes que he fet més vegades, i no és massa habitual això de repetir receptes quan tens un blog de cuina, encara que t'agradin molt, perquè sempre estan provant de noves per publicar-les al blog. Però és que s'ha de reconèixer que els cacauets són addictius, i combinen de meravella tant amb receptes dolces com salades. Així que us aviso, aquesta recepta està per llepar-se'n els dits!...Vigileu de no fer curt amb el pa per sucar...


Ingredients per a quatre persones:

  • un pollastre tallat en octaus
  • 2 cebes tendres
  • 4 tomàquets madurs
  • 500 ml de brou de pollastre
  • 200 grams de cacauets pelats i torrats
  • un bitxo
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt

Daurem el pollastre, prèviament salpebrat, en una cassola amb un bon raig d'oli. A continuació, reservem el pollastre fora de la cassola, perquè la farem servir per preparar la salsa de cacauets. Tallem la ceba a tires i la cuinem, afegint una mica més d'oli si cal, fins que comenci a agafar color. Aleshores afegim els tomàquets tallats a daus i el bitxo, i ho deixem coure tot a foc suau, fins que la ceba ens quedi d'un to marró fosc, confitada. Afegim al sofregit els cacauets, el pollastre i el brou calent. Ho coem tot a foc lent durant 30 minuts.

Comprovem que el pollastre estigui tendre abans de treure'l de la cassola. Triturem la salsa amb una batedora de ma i després la passem pel colador xinès. La tornem a abocar a la cassola, afegim el pollastre i deixem que cogui 5 minuts més. Servim el pollastre amb la salsa i uns cacauets per sobre.


Recepta original de la revista Cuina