Risotto al cava amb salmó fumat

Sabeu que m'agrada fer els diumenges al migdia quan estic a casa? Ficar-me a la cuina per preparar quelcom especial per dinar. No cal que sigui res complicat o sofisticat, simplement un plat que ens agradi a tots i que no puc preparar entre setmana per raó dels horaris de la feina.

Un dels plats que trobo que fa molta festa és el risotto. Al blog en trobareu varies receptes d'aquest plat típic italià. Avui us porto un risotto al cava amb salmó fumat. He fet servir la varietat d'arròs carnaroli, ideal per fer aquest plat, però també podeu fer servir altres varietats d'arròs de gra rodó més conegudes com el bomba. De cava, he elegit un rosat brut nature elaborat amb pinot noir. I és que el cava també és una beguda que irremeiablement sempre associo als dies de festa, i rosat, per donar un toc de glamour al dinar de diumenge. T'apuntes?


Ingredients per a dues persones:

  • 180 grams d'arròs carnaroli 
  • 3/4 de litre de brou vegetal
  • 1 ceba petita
  • 160 ml de cava rosat brut nature
  • 20 grams de mantega
  • 100 grams de salmó fumat
  • anet
  • sal i pebre blanc mòlt

Tallem la ceba ben petita i la cuinem en una paella amb la meitat de la mantega, uns minuts, vigilant que no se'ns cremi. Afegim l'arròs i el saltegem fins que comenci a transparentar; aleshores aboquem el cava i deixem que evapori una mica. Afegim un parell de cullerots de brou vegetal  i comencem a remenar l'arròs suaument a foc mig. Cal afegir sempre el brou calent. Remenarem constantment l'arròs durant 15 minuts - per que deixi anar el midó-, afegint el brou a mida que l'arròs el vagi absorbint. No pareu de remenar l'arròs i no el deixeu mai sense líquid.

Passat els quinze minuts, el salpebrem, afegim la resta de mantega, la meitat del salmó fumat ben esmicolat i un pessic d'anet sec i continuem remenant l'arròs entre 3 i 5 minuts fins que l'arròs estigui al punt. El servim de seguida, decorat amb la resta del salmó fumat i una mica d'anet.