Bescuit de moniato

No m'agrada gaire el moniato. De fet, fins fa uns anys, només el menjava per la Castanyada, i no sempre. Fins que un dia vaig descobrir la recepta de les magdalenes de moniato de la Sònia de Pa amb vi i sucre. Allò va ser una revelació! El moniato cuit proporciona una textura humida a les magdalenes, sense afegir-les gairebé sabor, que les torna súper addictives! Per això quan vaig ensopegar amb la recepta del bescuit de moniato, no vaig trigar gaire a fer-lo a casa. El resultat no em va de decebre: un bescuit per llepar-se'n els dits!


Ingredients:

  • 300 grams de moniato cuit al forn
  • 150 grams de sucre morè
  • 4 ous
  • 120 grams d'oli de girasol
  • 90 ml de llet semidesnatada
  • 280 grams de farina per rebosteria
  • 15 grams d'impulsor químic tipus Royal
  • 1 culleradeta de canyella 
  • 1/2 culleradeta de gingebre mòlt
  • 1 clau d'olor mòlt
  • sucre llustre

Coem els moniato al forn a 200º entre 45-60 minuts, depenent de la mida del moniatos, i fins que estiguin tendres. Deixem que es refredin per treure'ls la pell i triturar-los amb la batedora de ma.

Deixem la temperatura del forn a 180º. En un bol gran mesclem el sucre amb els ous i el moniato.  Després afegim l'oli i la llet, ho barregem tot bé, i per últim, afegim la farina amb l'impulsor químic, prèviament tamisats, i les espècies. Mesclem tots els ingredients fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls, vigilant de no batre en excés. Aboquem la crema en un motlle prèviament greixat i l'enfornem uns 40 minuts i fins que, al punxar el bescuit amb una broqueta, aquesta surti neta. Deixarem refredar el bescuit abans de desemmotllar-lo, i abans de servir-lo, l'empolvorarem amb sucre llustre.



Recepta original del blog Cocinando entre olivos