I per començar la nova temporada, m'he decidit per una recepta dels germans Torres: meló saltat al rom. Vaig començar les vacances visitant la Casa Bacardí de Sitges, elaboradors del rom blanc més premiat del món, i aprenent a fer Daiquiris, i les acabo amb un meló saltat al rom. A això li dic jo tancar el cercle 😜😜
El meló es serveix a taula tebi i acompanyat de ratlladura de meló congelat. El contrast de temperatures i textures amb el sabor del rom i el toc de la ratlladura de llimona fan d'aquestes senzilles postres una autèntica delícia, perfecte per celebrar el començament d'una nova temporada.
Bona rentrée per a tothom!
Ingredients per una ració:
- un tall de meló, sense la pell, tallat a trossos grans
- un altra tall de meló, també sense la pell, que haurem congelat el dia abans
- un cullerada de mantega
- una cullerada curulla de sucre morè
- 30 ml de rom fosc
- ratlladura de llimona dolça o de llimona normal
- fulles de menta fresca
En una paella, a foc suau, posem la mantega i el sucre morè. Quan comenci a desfer-se la mantega, aboquem els trossos de meló i els anem remenant amb compte per que agafin color de manera uniforme. Afegim el rom i el flamegem. Quan s'hagi apagat la flama, afegim un pessic de ratlladura de llimona i unes fulles de menta fresca. Tot el procés ha de durar 2-3 minuts, perquè es tracta de que el meló ens quedi crocant per dintre i daurat per fora.
Posem el trossos de meló saltats en un bol i els decorem ratllant per sobre el tall de meló congelat el dia anterior, i afegint unes fulles de menta fresca. Servim immediatament.