Reconec que la decoració dels pastís podia haver quedat millor. Així tinc l'excusa perfecta per tornar-lo a fer, encara que no cal buscar massa excuses per repetir aquest temptador pastís, el problema més aviat és trobar excuses per no fer-lo cada setmana... Una recomanació final, feu la base i el farcit d'un dia per un altra, per que agafi consistència, i la merenga prepareu-la un parell d'hores abans de portar el pastís a taula, ja que perd fermesa a mida que passen les hores.
Per la base:
- 60 grams de nous
- 140 grams de galetes integrals
- 20 grams de coco ratllat
- 70 grams de mantega sense sal
- 280 grams de formatge tipus Philadelphia
- 410 grams de llet condensada
- 120 grams de rovells d'ou de mida gran
- 200 ml de suc de llimona dolça ( 8 peces aprox.)
- la ratlladura de dues llimones dolces (2 culleradetes)
- 100 grams de clares d'ou pasteuritzades
- 180 grams de sucre blanc
- un pessic de sal
Preescalfem el forn a 160º, a dalt i a baix.
Podem fer pastissos individuals -8 pastissets fent servir anelles metàl·liques de 8 cm- o bé un motlle gran de 24 cm. Folrem els motlles amb una tira de paper d'enfornar prou ample com per que sobresurti del motlle.
Triturem les nous i les galetes fins aconseguir unes molles fines. Les mesclem amb el coco ratllat i la mantega fosa i després les repartim per les bases del motlles. Pels motlles individuals, dues cullerades per motlle. Per que tingui consistència, premem la base amb el cul d'un got i després la fiquem a la nevera fins el moment d'abocar la crema.
Si tenim un robot de cuina treballem la crema de formatge amb la pala fins que tingui una textura cremosa. Afegim la llet condensada i els rovells i mesclem fins aconseguir un barreja homogènia. Per últim, afegim el suc i la ratlladura de les llimones dolces. Aboquem la mescla dins dels motlles i els enfornem. Si són individuals 20 minuts i si és un motlle gran uns 60 minuts i fins que la crema hagi quallat. Quan s'hagin refredat els fiquem a la nevera un mínim de 4 hores o millor, tota la nit. Desemmotllarem el pastís abans de decorar-lo.
Al dia següent batem les clares amb el sucre i el pessic de sal fins que tinguin prou consistència per que, si tombem el bol cap per avall, les clares no rellisquin per les parets del bol. Fiquem la merenga dins d'una màniga pastissera i decorem els pastissos. Daurem la merenga amb un bufador o gratinant-lo al forn. En cas de fer servir el forn, aneu amb molt de compte per que no se us cremi la merenga.