Pel bescuit de xocolata he fet servir la recepta del llibre La Cuchara de Plata, considerada la bíblia de l'autèntica cuina italiana. La melmelada que he elegit és de cirera negra, però també podeu fer servir de fruits vermells o de maduixa. Totes combinen de meravella amb el sabor de la xocolata. I per decorar podeu fer servir maduixots, maduixes, cireres, mores, gerds, nabius... També podeu decorar la fruita amb xocolata fosa, blanca o negra....Deixeu volar la imaginació i gaudiu preparant aquestes delicioses postres!.
Ingredients per 4-6 vasets, depenent de la mida
Pel bescuit de xocolata
- 100 grams de xocolata negra
- 50 grams de mantega
- 3 ous
- 150 grams de sucre blanc
- 100 grams de farina blanca per rebosteria
- un pessic de sal
- 250 grams de mascarpone
- 200 ml nata l´quida per muntar
- 50 grams de sucre
- un pot de 350 grams melmelada de cirera o de fruits vermells o de maduixa
- maduixes, cireres o fruits vermells
- sucre llustre
Preescalfem el forn a 160º, a dalt i a baix.
En un bol posem la xocolata trossejada amb la mantega i l'escalfem al microones fins que la xocolata es comenci a fondre, aleshores amb una espàtula barregem els ingredients a ma fins aconseguir una crema llisa i homogènia. La reservem
En un altre bol posem els ous amb el sucre i els batem amb una batedora de varetes fins que doblin el seu volum. Afegim a poc a poc la farina i el pessic de sal, prèviament tamisats, i quan estigui ben integrats amb els ous incorporem la xocolata fosa. Mesclem tots els ingredients uns minuts fins que quedin ben integrats. Aboquem la massa en un motlle rodó de 20cm de diàmetre, prèviament greixat, i el fiquem al forn uns 20-25 minuts, depenent de cada forn. Abans del treure'l del forn punxem el bescuit amb un escuradents per comprovar que estigui fet: ha de sortir net o només tacat de xocolata. El deixem refredar dins del motlle.
Amb una lira o un ganivet gran ben esmolat tallem per la meitat el bescuit. Fem discos rodons amb el bescuit amb els que omplirem els vasets: primer posarem un disc de bescuit, a continuació unes cullerades generoses de melmelada, després una capa de crema de mascarpone, a sobre un altre disc de bescuit...i així fins acabar amb la crema de mascarpone decorada amb fruita fresca. Fiquem els vasets a la nevera fins el moment de servir-los a taula. Aleshores els decorem amb una mica de sucre llustre.