Quan vaig arribar a casa vaig recuperar la recepta del blog de la Dolors Hi ha bruixes a la cuina, per fer les galetes de musli. Si encara no coneixeu el seu blog, ja esteu trigant a visitar-lo, perquè està ple de receptes delicioses, totes molt ben explicades.
Aquestes galetes porten molt poc greix i sucre. Jo he respectat les quantitats de la recepta de la Dolors, però si us agraden les galetes dolces, us aconsello afegir una mica més de sucre ( 50 grams més)
Ingredients per 10-12 galetes:
- 90 ml d'oli de girasol o de coco
- 2 cullerades de mel (es pot substituir per 100 grams de sucre blanc)
- 1 ou
- 1/2 culleradeta d'essència de vainilla
- 120g de farina de rebosteria
- 1/2 culleradeta d'impulsor químic, tipus Royal
- 1 culleradeta de canyella
- 200g de musli
- 2 cullerades de llet
En un bol gran mesclem a ma l'oli amb la mel fins que quedin ben integrats. Afegim a continuació l'ou i l'essència de vainilla. Quan estiguin tots els ingredients ben mesclats, afegim la farina, prèviament tamisada, amb l'impulsor químic i la canyella. Barregem bé els ingredients amb una espàtula fins que ens quedi una pasta sense grumolls. Aboquem el musli i després la llet, que ens ajudarà a integrar tots els ingredients.
Amb una cullera per servir gelats anem agafant porcions de la massa -ens ajudarà a fer totes les galetes, més o menys, de la mateixa mida- i després amb les mans, fem primer una bola, després la posem sobre una safata al forn, folrada amb paper d'enfornar, i les aixafem una mica amb la palma de la ma per aplanar-les. Hem de deixar una mica de separació entre les galetes per evitar que s'enganxin entre elles durant la cocció. Les tindrem al forn entre 15 i 20 minuts o fins que estiguin daurades per sobre. Les traiem del forn i les deixem refredar sobre una reixeta. Es poden guardar en una capsa metàl·lica 4-5 dies, però ja aviso que no us duraran tant.