Trenes de pasta de full farcides de melmelada de codony i formatge de cabra

Si vols preparar alguna cosa ràpida per berenar, la massa de pasta de full és una molt bona opció. En el temps que triga a escalfar-se el forn pots treballar la massa i després amb 15-20 minuts de forn ja tens preparat el berenar. Les postres més clàssiques a casa, les ulleretes, amb molt de sucre per que quedin ben caramel·litzades, encara que la recepta que us porto avui és el de les trenes de pasta de full farcides. Les pots omplir tant amb ingredients dolços com salats i les pots decorar amb fruits secs o simplement amb una mica de sucre llustre després de treure-les del forn i de que s'hagin refredat. Les que us porto avui les vaig farcir amb melmelada de codony de Cal Violí i formatge de rul·lo de cabra. La combinació d'ingredient és boníssima i acompanyada d'una mica de ratafia....brutal!!!


Ingredients:
  • una làmina de pasta de full rectangular per cada trena que volgueu fer
  • melmelada de codony
  • formatge de rul·lo de cabra
  • crocanti d'ametlla 
  • un rovell d'ou
Encenem el forn, a dalt i a baix, a la temperatura que ens aconselli el fabricant (normalment 210ª).

Estirem la massa sobre una safata per anar al forn, folrada amb el mateix paper en que ve embolicada la pasta de full. Dividim imaginàriament la pasta en tres parts, al llarg, i repartim la melmelada de codony i el formatge de cabra esmicolat a la banda del mig. Els laterals els tallem en diagonal en tires de 2-3 centímetres d'ample. A continuació pleguem cap endins els extrem de la part central i cobrim el farcit creuant les tires de les bandes laterals per sobre, intentant que no ens quedi cap forat. Pintem la trena amb el rovell d'ou batut i repartim per sobre el crocanti d'ametlla. Enfornem entre 15-20 minuts i fins que la massa estigui daurada. Deixem que es refredin abans de servir.