La recepta, amb alguna petita variació, és d'un blog que he descobert fa poc temps i que m'ha agradat molt pels consells que dóna i per les seves receptes súper addictives. És diu Tarthélémy. Les receptes estan molt ben explicades i acompanyades de fotos pas a pas. Us el recomano de totes, totes.
I ara al vici.....
Ingredients per un motlle tipus plumcake de 26 cm:
- 4 ous mitjans
- 250 grams de sucre integral de canya
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 200 ml d'oli de girasol
- 200 ml llet semidesnatada
- 1 cullerada de suc de llimona
- 200 grams de farina de rebosteria
- 50 grams de cacau pur en pols sense sucre (jo he fet servir Valor)
- 50 grams de Maizena
- 11 grams d'impulsol químic (llevat Royal)
- un pessic de sal
- 150 grams de xocolata negra per fondre 70% (podeu fer servir 52%)
- 2 cullerades d'oli de girasol
- nibs de cacau i escates de sal, fumada millor
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200º.
En un bol mesclem la llet amb la cullerada de suc de llimona i la deixem reposar mínim cinc minuts. Amb això elaborem buttermilk que millora la textura del bescuit.
Mesclem en un recipient la farina, la Maizena, l'impulsor químic, el cacau en pol i el pessic de sal.
En un altre bol, i amb una batedora de ma, mesclem els ous amb el sucre. A continuació afegim l'extracte de vainilla, l'oli de girasol i la llet amb el suc de llimona i tornem a mesclar tot els ingredients. Anem afegint poc a poc els ingredients secs als líquids i batem fins que tinguem una massa líquida sense grumolls.
Aboquem la massa en un motlle prèviament folrat amb paper d'enfornar i el fiquem al forn, a la part baixa, 30-40 minuts, depenent de cada forn. Abans de treure'l, punxem el bescuit amb un escuradents per comprovar que estigui fet - aquest ha de sortir net-.
Deixem que el bescuit es refredi una mica de desemmotllar-lo. I abans de que es refredi totalment, el banyem amb el glacejat de xocolata per que no perdi tota la humitat: fonem la xocolata trossejada al microones i quan la tinguem totalment desfeta aboquem l'oli. Mesclem bé fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls i banyem el bescuit amb ella. Repartim per sobre els nibs de cacau i, si voleu, les escates de sal. Fiquem el bescuit al frigorífic per que prengui la xocolata.