Encara que us pugui semblar que ha de ser un bescuit molt dolç, no és el cas. Té el punt just de dolçor, i per aquesta raó és un bescuit que podem farcir del que vulguem, melmelada, nata o xocolata. A més es prepara en un moment. Fent un símil amb la roba, la d'avui és una recepta "de fons d'armari", d'aquelles per tenir sempre a ma per que t'arregla un berenar en un moment.
Ingredients.
- 397 grams de llet condensada
- 200 ml de nata per muntar
- 85 grams de sucre blanc
- 3 ous grans
- 250 grams de farina per rebosteria
- 15 grams d'impulsor químic, llevat Royal
- un pessic de sal
Mesclem la llet condensada i la nata amb una batedora de varetes, a potència alta un parell de minuts. Afegim els ous un a un, esperant que s'integri bé un, abans d'afegir l'altra. A continuació aboquem el sucre, i quan estiguin tots els ingredients ben integrats afegim la farina amb l'impulsor químic i la sal, prèviament tamisats. Quan tinguem tots els ingredients ben mesclats, aboquem la massa en un motlle, que haurem greixat prèviament o folrat amb paper d'enfornar. Fiquem el motlle al forn, baixant la temperatura a 160º. Enfornem uns 40 minuts i fins que, quan punxem el bescuit amb un escuradents, aquest surti net. Treurem el motlle del forn, i el deixarem refredar uns minuts abans de desemmotllar-lo.
Si decidim farcir el bescuit, abans el deixarem refredar del tot.