Arròs melós amb salsa calçots Ferrer

Si el calçot és una varietat de ceba tendra i la salsa que acompanya els calçots t'agrada tant que sempre acabes sucant-hi pa, perquè ens hem de limitar a menjar-los només en calçotada? Tenint en compte que els calçots només els podem menjar uns mesos a l'any, cal aprofitar bé tota la temporada. A casa ja fa uns quants anys que en lloc de fer servir ceba tendra aprofito la temporada de calçots per preparar amb ell plats de carn, pasta i ara també d'arròs. Un deliciós arròs que es prepara en poc temps, mig hora màxim, i amb pocs ingredients però de qualitat: un bon arròs bomba i salsa Calçots Ferrer, però en lloc de la salsa clàssica he fet servir la Recepta Premium elaborada amb avellana DOP Reus, que li dóna un gust més intens.

No t'ho pensis gaire i tasta aquest deliciós plat abans de que s'acabi la temporada de calçots. I si ja no hi arribes, substitueix els calçots per ceba tendra.


Ingredients per a dues persones:
  • una ceba petita
  • 8-10 calçots
  • 2 cullerades de Salsa Calçots Ferrer 
  • 200 grams d'arròs bomba
  • mitja copa vi blanc
  • 600 ml aprox de brou de pollastre
  • un cullerada de formatge parmesà ratllat
  • bròcoli tallat a trossets
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt
  • sal en escates

Posem el bròcoli trossejat en un bol amb una mica d'aigua i el coem al microones un parell de minuts a potència màxima.

Tallem la ceba ben petita. Pelem els calçots i els tallem en rodanxes d'un centímetre aproximadament. Posem en una cassola un bon raig d'oli i coem la ceba i els calçots fins que estiguin ben tendres, uns 10 minuts. Afegim les dues cullerades de salsa i a continuació aboquem l'arròs. Remenem un parell de minuts i afegim el vi. Deixem que evapori un parell de minuts abans d'abocar el brou calent. Jo no l'afegeixo tot de cop, primer poso dos gots de brou per cobrir l'arròs, i després vaig afegint poc a poc si veig que l'arròs es va quedant sense líquid. Tingueu en compte que no volem un arròs caldos, així que es millor anar afegint el líquid si veiem que ens manca durant la cocció, aproximadament uns quinze minuts. Remenem de tant en tant l'arròs vigilant que no se'ns enganxi a la cassola i que no es quedi sense líquid. El tastem abans de retirar-lo del foc per comprovar que estigui al punt. Per últim, afegim el formatge parmesà i mesclem amb compte.

Muntem el plat: decorem el plat amb un pinzell sucat en salsa. Posem una anella metàl·lica al mig del plat i l'omplim amb l'arròs amb l'ajuda d'una cullera. Pressionem una mica l'arròs per que ens quedi una mica compactat i no se'ns desfaci quan traiem l'anella. Decorem amb el bròcoli cuit, un raig d'oli i sal en escates.