Aquest any, també per segon any consecutiu, es celebrarà la Calçotada Solidària, el proper 6 d'abril. Un esdeveniment que inclou una jornada amb diverses activitats solidàries, oberta a tothom, on hi col·laboren empreses, grups musicals i d'espectacles i empleats voluntaris de Ferrer, i que té com a finalitat la recaptació de diners destinats íntegrament a causes benèfiques. Els diners que es recaptin aquest any aniran per la Marató 2019 de TV3. L'any passat la recaptació va anar per la construcció del nou hospital de dia d’oncologia i hematologies d’Althaia, a Manresa. Ferrer col·labora també amb altres associacions de caire social com Càritas, Creu Roja i el Banc d'Aliments. A banda del seu compromís social, l'empresa també està compromesa amb el medi ambient i disposa de plaques fotovoltaiques per generar electricitat en la seva fàbrica de Santpedor, gestiona els seus residus i fa servir materials 100% reutilitzables i reciclables.
Ferrer és una empresa familiar, amb seu a Santpedor (Bages), especialitzada en conserves tradicionals i artesanals. Elabora els seus productes amb mètodes tradicionals, controlant des de la matèria prima, subministrada per proveïdors homologats o productors d'aliments frescos nacionals, fins al producte final. El segell de referència IFS Food (International Featured Standards) certifica la qualitat dels seus productes i els elevats estàndards implementats en els seus processos de producció.
Líder del mercat nacional d’aliments preparats, amb més de 50 anys d’història, també està present a la resta de l'estat, i a nivell internacional en més de 50 països d'Europa, Amèrica, Àsia, Austràlia i Emirats Àrabs (disposa de la certificació Halal).
Actualment Ferrer està dirigida i gestionada per la segona generació de la família, que va iniciar-se en el negoci l’any 1964, a Sant Llorenç de Morunys (Lleida), de la mà de Josep Ferrer amb un petit negoci familiar de recol·lecció i comercialització de tòfones fresques i més tard amb bolets en conserva. Actualment Ferrer té més de 200 referències entre cuina al buit, salses i acompanyaments, bolets i tòfones, cremes/sopes i caldos, plats semielaborats, pizzes fresques, tomàquets i sofregits, llegums, conserves vegetals i conserves de peix. Tenen també una línia de producte ecològic, Ferrer Ecològic, i la innovadora gamma Superfood Salad Dressing, salses per amanides enriquides amb superaliments, i que estan lliures de sucres, conservants i colorants.