Aquestes croquetes de calçots tenen un gust suau i deliciós que fa que no paris de menjar-ne. Per moltes que en faci, segurament no t'arribaran per l'endemà.
Ingredients per unes 12-15 croquetes:
- 15 calçots
- 1 ceba petita
- 2 cullerades ben curulles de farina
- 2 gots de llet semidesnatada
- sal i pebre blanc mòlt
- un pessic de nou moscada
- oli d'oliva verge extra
- 2 ous
- pa ratllat
Pelem el calçots i els tallem en trossos petits. Fem el mateix amb la ceba. En una paella posem un bon raig d'oli d'oliva i aboquem la ceba i els calçots tallats.Vigilant que no se'ns cremin, els anem remenant fins que transparentin. Afegim la farina i continuem remenant fins que ens quedi ben integrada amb la ceba i els calçots. Afegim un got de llet freda i mesclem, a foc suau, fins que la farina s'hagi dissolt en la llet; aleshores afegim un segon got de llet i continuem remenant fins aconseguir una massa que es desenganxi de les parets de la paella. Durant aquest procés, salpebrem i posem un pessic de nou moscada. Us recomano tasta la massa i salpebrar-la al vostre gust. Aboquem la massa sobre una safata plana per que es refredi i reposi un parell d'hores abans de començar a fer les croquetes. Els hi donem forma amb les mans i les arrebossem amb ou batut i pa ratllat. Les fregim en oli d'oliva abundant i ben calent i fins que quedin ben rosses. Les posarem sobre una reixeta metàl·lica per que s'escorri l'oli sobrant. No les poseu mai sobre paper de cuina perquè se us estovaran.
Podem fer servir els calçots sobrants de la calçotada per fer les croquetes. En aquest cas, talleu-los també ben petits i afegiu-los a la ceba quan aquesta comenci a transparentar.
Recepta inspirada en Productes de Mercat d'Sd.edicions.